Nu stoppar även Tradera handel med handsprit

Tradera justerar sitt regelverk och inför säljstopp på corona-relaterade produkter, precis som konkurrenterna Blocket och Ebay.

11 mars 2020 10:39

Under tisdagen stoppade både Ebay och Blocket annonser med bland annat handsprit och munskydd. På tisdagskvällen gjorde även konkurrenten Tradera detsamma.

– På grund av det rådande läget rörande coronaviruset har Tradera tagit beslutet att det inte längre är tillåtet att sälja munskydd, handsprit och liknande produkter på sajten. Beslutet tas för att förhindra bunkring i förtjänstsyfte och på så sätt bidra till att dessa produkter kommer till användning där de behövs bäst, skriver Tradera i ett pressmeddelande.

Munskydd, andningsskydd, handsprit, desinficerande våtservetter samt liknande produkter som benämns skydda mot specifikt COVID-19 är nu stoppade för försäljning. Tidningen har tidigare rapporterat om slutförsäljning av handsprit på apotek i Eskilstuna.

Sedan tidigare är det enligt reglerna inte tillåtet med annonser som innehåller medicinska påståenden som inte kan verifieras samt annonser som nämnt coronavirus eller andra ord relaterade till det nya viruset. Tradera har tydliga restriktioner gällande försäljning av hälsopreparat.

Blocket skriver i ett pressmeddelande:

– På Blocket arbetar vi ständigt med att ha en trygg plattform och för att alla ska kunna handla tryggt och säkert på Blocket ser vi regelbundet över våra användarvillkor och annonsregler. På grund av det uppdaterade läget rörande coronaviruset har vi därför nu tagit beslutet att inte längre tillåta annonser rörande munskydd samt handsprit samt liknande produkter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!