Eberspächer anordnar ny arbetsmarknadsdag

På Eberspächer arrangeras det i början på december en Arbetsmarknadsdag. Där kan företag rekrytera personal som efter varsel söker nya jobb.

Nyköpings kommun 2 december 2019 13:13

I januari kom beskedet att det internationella stålföretaget Eberspächer kommer varsla 450 av sina 705 anställda i Nyköping. Eberspächer är en underleverantör till fordonsindustrin och i Nyköping tillverkas avgassystem till lastbilar och bussar. Tidigare har Eberspächer varit en av Nyköpings största arbetsgivare. Anledningen till varslet var att företaget förlorade en upphandling till en av sina största kunder Daimler. De är totalt 350 arbetare och 100 tjänstemän som blivit och kommer bli varslade under 18 månaders period. 

Den 6 december har företaget en Arbetsmarknadsdag som anordnas av en arbetsgrupp som består av Nyköpings kommun näringslivsenhet och bland annat If metall. Det har tidigare arrangerats en likadan dag i april i år. 

 Sofia Rydingsvärd som är näringslivsutvecklare på Nyköpings kommun berättar om dagen. 

– Den här typen av aktivitet har vi haft en gång tidigare i april och det hör ju samman med det varsel som Eberspächer har gått ut med i början av året. Det ska hjälpa den personalgrupp som är berörd att se över andra möjligheter och få träffa andra arbetsgivare, säger Sofia Rydingsvärd. 

Sofia Rydingsvärd berättar att det hittills är ett tiotal företag som anmält sig till dagen. 

– Vi har gått ut med en påminnelse och hoppas att ännu fler tar tillfället i akt att träffa kompetent personal.

Under dagen kommer det också att fokuseras på utbildning. Tobias Holmsell som är personalchef på Eberspächer berättar om andra aktörer som kommer delta. 

– Vi kommer att kunna komplettera med lite andra segment som till exempel mer inriktning mot utbildning och kommunen kommer kunna ta lite större plats, säger Tobias Holmsell.

Förutom externa företag kommer Nyköpings kommun och Region Sörmland att delta. Tobias Holmsell ser dagen som ett sätt att underlätta för de som varslas.

– Det känns som en jättebra gest mot de medarbetare som inte kan vara kvar här. Att kunna visa att vi vill göra det möjligt för de att gå vidare så smidigt som möjligt och att det här är ett steg i det.

I samband med det stora varslet blev Eberspächer kontaktade av olika arbetsgivare som var intresserade av att rekrytera ny personal. 

– Man blir oftast kontaktad av olika arbetsgivare i närområdet när sådana här beslut kommer, så då tänkte vi att vi bjuder in alla som vill komma så försöker vi styra upp det. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amanda Ekblad

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyköping

Maxim och Karrar älskar verkligen sin mamma

Nyköping

Slottsherren satsar sig ur krisen

Sverige

Svenskar välkomna i Grekland – men inte alla

Gnesta

Aspliden ett steg närmare verklighet

Ekonomi, näringsliv & finans

Livet återvänder till Filippinernas huvudstad

Visa fler