Fahlström gillar NSK:s utgångsläge

Nyköpings SK:s chans på allettan lever alltjämt. "Vi får ta den väg som finns för oss", säger målvakten Daniel Fahlström.

Nyköpings kommun 29 november 2019 13:00

Allettan kan han mer än väl – men fortsättningsserien skulle vara en helt ny upplevelse för den tidigare Huddingemålvakten. Åren i just Huddinge under nuvarande NSK-tränaren Fredrik Mälbergs ledning har varit lika med prenumeration på spel i allettan. 
– Det är ju roligare och tajtare matcher där, men det behöver inte alltid betyda att det är en lättare väg till playoff. Det finns ju lag som föredrar att komma sexa istället, få en lättare väg till playoff (första rundan, vår anmärkning) istället för att vinna allettan och få gå och vänta ett par veckor på playoff tre, resonerar 24-åringen, som höll säsongens andra nolla i Skövde.

Ja, en mycket solid och taktiskt väl genomförd bortamatch mot allettankandidaten Skövde i onsdags (4–0 på bortais) – trots ordentligt manfall – gör att Nyköpings SK fortfarande är en allettankandidat. 
– Vi ska gå för det men det ser tufft ut. Om vi missar den så ska vi inte ta det för hårt. Det är ändå nio poäng upp med 12 kvar att spela om, konstaterar Daniel.
Han känner vidare att hans Nyköping är på gång – ett faktum som kan slå väl ut oavsett i vilken serie NSK hamnar i efter årsskiftet.
– Det känns som att vi har mer att göra i allettan än några av lagen ovanför strecket – men alla skador har gjort att vi varit väldigt ojämna i prestationerna. 

På lite längre sikt ser han en alltmer samspelt och malande lagmaskin – som slår lite mera underifrån sett till hur säsongen varit så här långt. 
– Kan vi få tillbaka folk och kanske gå med fyra femmor och någon extraspelare framöver så ser det bra ut. Många ser oss nog som slagna och då kan vi slå ur underläge istället – vilket vi inte kunde i början av säsongen. Då var det mycket press. 

För att den något långsökta förhoppningen om att spurta sig förbi ett av topp fem-lagen på sluttampen ska leva vidare, då krävs det ju till att börja med en seger mot mittenlaget Malung på hemmais. Fahlström och NSK "nollade" dalalaget tidigare under säsongen.
– Då kändes de väldigt uddlösa och jag fick bara tio skott på mig. Men det blir säkert en helt annan matchbild nu, förutspår Daniel Fahlström. 
NSK:s kvarvarande program: Malung (hemma), Linden (hemma), Kumla (borta), Surahammar (hemma). 
Skövde: Mariestad (borta), Borlänge (borta), Grums (hemma), Lindlöven (borta).
Lindlöven: Grums (borta), Malung (hemma), Borlänge (borta), Skövde (hemma). 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Kamp mot klockan för att undvika översvämning i skola

Nyköping

Vattenläcka vid Tessinskolan – tunnel svämmades över

Nyköping

Olycka på Arnö – cyklist blev påkörd

Nyköping

Vattenläckan håller simhall stängd

Ishockey

Nyköpings SK plötsligt nära byte av serie

Visa fler