Psykisk ohälsa ökar i samhället

Nyköpings kommun 2 december 2019 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Fler sjuka i psykisk ohälsa är tyvärr resultat av neddragningen inom psykiatrin. Flen psykmottagning lades ner i höstas. Nu vid årsskiftet lägger man ner stödlinjen för psykisk ohälsa. Den är verkligen förebyggande för att det inte ska gå för långt. Psykisk ohälsa kommer inte snabbt som ett benbrott utan många gånger är det en följd av olika händelser eller konsekvenser av ett missbruk. 

Jag har jobbat inom psykiatrin och missbruksvård i över 38 år och sett en del. Tyvärr har också utbildning minskat hos personal. Specialistutbildning i psykiatri för sjuksköterskor är det inte många som har längre. Brist på utbildade skötare är stor. Det är också brist på psykiatriker. Försäkringskassan bestämmer numera över läkarna om man är frisk eller inte.

Fast tydligen kan man bli försvarsminister i Irak med sjukersättning från Sverige. Jag vill ha tillbaka det gamla Sverige, när vården fungerade bättre i vissa avseenden och när man välfärden fungerade. Nu verkar det som att regeringen helt klart prioriterar utredningar istället. Nämn ett problem så ska det utredas i flera år istället för att åtgärdas. Vi inom SD såg problemen komma för flera år sen och har föreslagit olika åtgärder. 

En med öppna ögon

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Hotade socialsekreterare till livet via sms: "Det grövsta jag sett"

Fotboll

Han tar över efter Melle – blir ny huvudtränare i NBIS

Ledare

Återinförd fastighetsskatt blir förödande

Brott & Straff

Polisräd inför primärval i Hongkong

Politik

Trump lovar väg till medborgarskap

Visa fler