Nya mataffären redo att öppna i Trosa

Ica Trossens nya lokal är färdig. – Jag är grymt stolt över att vi har lyckats bygga en helt ny butik, säger delägaren Linda Steiner.

Trosa kommun 6 november 2019 19:22

Det råder en febril aktivitet i den nya Icabutiken för att hinna få klart allting till invigningen på onsdag. Varor plockas upp och nya kundvagnar, anpassade för flergångskassar vid självscanning, rullas in i den nybyggda butiken på 3300 kvadratmeter - 1200 kvadratmeter större än den gamla. 

I fyra veckor har fyra - fem personer fyllt hyllorna med torrvaror och nu är mer än tio personer i full gång med färskvarorna som inte väntas vara färdiguppackade förrän på tisdag.

Arbetet med den nya butiken har utförts av lokala företag och exakt ett år efter det första spadtaget står den färdig. Inspirationen har systrarna Jenni och Linda Steiner hittat genom studieresor till kollegor runt om i landet, vilket har gett nya idéer.

Vi byggt en egen bistro med hamburgeri där vi kommer att laga mat i butiken. Det kommer inte att vara snabbmat utan vi kommer att använda råvaror från butiken och servera husmanskost till lunch och middag, säger Jenni Steiner.

Ica Trossen är ett familjeföretag som har ägts av familjen Steiner i 26 år. Så det är med stolthet, ödmjukhet och skräckblandad förtjusning som systrarna Linda och Jenni har tagit sig an satsningen på en ny butik.

–Det har varit en lång process för oss. Mamma och pappa har givit oss den här möjligheten att fortsätta att föra det här vidare i en ny lokal. Vi axlar det och tar det vidare - det är fantastiskt coolt, säger Jenni Steiner

De har valt att försätta att ha fokus på färskvaror och utöka avdelningar för frukt och grönt samt mejeri och en ny fiskavdelning. Det kommer inte ta in kläder och en massa specialvaror och parfymer.

– Jag tycker att man känner att det är samma verksamhet. Det är fortfarande Trossen, för den nya lokalen är väldigt personlig. Så jag tror att kunderna kommer att känna igen det, säger Linda Steiner.

Det är först nu som det börjar gå upp för systrarna att den nya butiken är klar för invigning.

– Det var först härom dagen när jag gick i lokalerna som jag insåg att det här börjar att bli klart nu, det här är vi som har gjort det, säger Jenni Steiner

Bygget har pågått på sidan om den gamla butikslokalen som har varit i full drift hela tiden. Den gamla butiken kommer att rivas efter årsskiftet och ge plats till en ny parkering.

– Innan den gamla butiken kommer att rivas kommer det att vara lite rörigt för kunderna att parkera men det kommer att bli jättebra sen när parkeringsplatsen blir klar, säger Linda Steiner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Trosa

Kommunen ville ha 27 övervakningskameror – får nej

Trosa

Här extremsemestrar prins Carl Philip och prinsessan Sofia bland leder och loopar i Trosa

Nyheter

Helgens badväder: Varmare i vattnet än i luften

Friidrott

EM-vinnaren visade löpteknik vid Tomtaklint

Trosa

Polisen: "Vi har säkrat vissa spår"

Visa fler