Ska ha bluffat till sig flera sportbilar

Tre personer misstänks för att ha bluffat till sig exklusiva bilar genom att ha arrangerats bilköp via en bilfirma i Nyköping.

Nyköpings kommun 7 november 2019 19:32

Den person som står åtalad på flest åtalspunkter är en man i 30-årsåldern som står åtalad för fyra fall av grovt bedrägeri. En av de bilar som mannen ska ha lurat till sig är en Porsche med ett uppskattat värde på 608 000 kronor. Vid det försäljningstillfället ska mannen ha uppgett pengarna för bilen skulle komma ett par dagar efter att affären blivit klar. Men åklagaren menar att det inte ska ha funnits något uppsåt att någonsin betala för bilen. Bilaffären ska ha genomförts via en bilfirma som är baserad i Nyköping. Bilfirman återkommer även i fyra andra misstänkta fall av bedrägerier med liknande tillvägagångsätt och mannen återfinns som misstänkt i tre av de fyra fallen. Bedrägerierna ska ha skett under 2018. 

Mannen förekommer även i ett annat ärende hos Tingsrätten där han misstänks för tio fall av grovt bedrägeri. Han misstänks för att ha satt i system att låna 150 000 kronor från ett och samma låneinstitut med andra personers identiteter. Sammanlagt har mannen kunnat låna närmare 1,5 miljon kronor med tillvägagångsättet. Även i det här fallet har ett företag i Nyköping varit involverad vid de påhittade köpen. 

De två andra personerna som misstänks för involvering i sportbilsbedrägerierna är en man i 35-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Mannen i 35-årsåldern ska ha begått ett grovt bedrägeri med mannen i 20-årsåldern och tre med mannen i 30-årsåldern. Mannen i 20-årsåldern misstänks förutom för det grova bedrägeriet för ett fall av häleri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linus Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

För höga halter av radon på barnens förskola

Nyköping

Granström: Vi kan sälja vår del av Skavsta

Fotboll

Gruda om nyförvärvet: "Besitter ledaregenskaper"

Nyköping

Biträdande rektor på förskolan känner inte till radonet

Nyköping

Hakkors brändes in på skolans fotbollsplan

Visa fler