Trosaföretag fixar husdrömmarna

En liten husleverantör från Trosa, bygger krångliga hus. Ingenting är omöjligt, enligt ägaren Michel Silverstorm.

Trosa kommun 5 oktober 2019 21:14

Företaget Moderna trähus har sju anställda, med grundaren Michel Silverstorm inräknad. När SN träffar honom har han själv ”gått ner på golvet” för att spika och montera på grund av bortfall i form av sjukdom och pappaledighet bland personalen.

– Nästa vecka har jag på mig vit skjorta och träffar kunder. Jag är stolt över varenda produkt som lämnar vår lilla fabrik det är en enorm till tillfredsställelse. Jag är alltid med på alla husresningar och sedan städar jag och min fru slutstädningen av husen, med grabbarna, säger han.

Moderna trähus är en liten husleverantör som har specialiserat sig på exklusiva och krångliga hus.

– Det finns inga begränsningar, men sen måste vi stanna upp och titta på vad kommer det att kosta. Om du vill ha ett stort glasparti, men inga synbara stolpar, löser vi det. Men vi har en dialog om vad det kommer att kosta. Så vi bygger det som nittio procent av husmarknaden inte klarar av, säger Michel Silverstorm.

När företaget startade beställdes allt material från Småland. Det transporterades på lastbilar i stora volymer. För att minska klimatpåverkan och gynna de inhemska leverantörerna bestämde företaget sig för att köpa allt material från lokala aktörer.

– Jag kan köpa det här materialet billigare i Småland av en stor grossist, men då har vi det där med transporter. Och blir det någonting fel kan inte de fixa det till dagen efter, vilket mina lokala leverantörer klarar av, säger Michel Silverstorm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt

Ämnen du kan följa