Har kört 300 mil för att rasta hundar i Trosa

Maria Lindeber kör sina tre hundar nio mil om dagen för att ge dem sin dagliga motion i hundrastgården i Trosa.

Trosa kommun 2 oktober 2019 21:47

I slutet av augusti rastade Maria Lindeber sina tre hundar i en hundrastgård i Nyköping och olyckan var framme.

– Oscar lekte med sin hundkompisar och såg inte att jag stod där och sprang rakt in i mitt ben så jag fick en spricka i skenbenet. Jag behövde inte gipsa men fick en skena i stället. Men den första veckan var jag alldeles förtvivlad. Hur ska jag klara av att inte kunna promenera med mina hundar i sex veckor, så att de får den motion de behöver, säger Maria Lindeber

Lösning blev när en väninna som har hund tipsade att det finns en hundrastgård i Trosa, med bra parkeringsmöjligheter som gör det lätt att ta sig till hundrastgården. Den har bra möjligheter för hundarna att röra sig över stora ytor.

– I Nyköping finns det en rastgård nere vid hamnen, men den är liten och med en massa leksaker. De har säkert haft en god tanke när dom gjorde den, men mina hundar behöver den fria ytan att springa på, menar Maria Lindeber.

Så hundarna Elsa, Oscar, Mona och matte Maria Lindeber åker nu dagligen från Nyköping till Trosa för hundarna ska kunna springa fritt i de två hundrastgårdarna ett par timmar.

– Jag åker mellan åtta till nio mil om dagen, så jag har nog kört runt tre hundra mil på de här veckorna. Men det har varit fantastiskt och jag är så glad att Trosa kommun har två fantastiska hundrastgårdar. Egentligen skulle man vilja skicka en tårta till någon, men jag vet inte var jag ska skicka den i så fall. Det här har varit räddningen för oss - det skulle inte ha gått annars, säger Maria Lindeber

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyköpings kommun

Rusning till nya butiken i Nyköping

Nyköpings kommun

Ensam julgran söker julklappar

Nyköpings kommun

Leksaksregn över Långsätterskolan