Snälla, lämna Frisksportartorpet i fred!

Nyköping 26 maj 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi människor behöver oaser. En av Nyköpings oaser är västra Hållet med dess fina stigar som passar både för avkopplande promenader och träningsrundor med joggingskorna. Inom området finns även kuperade och knixiga stigar som lockar mountainbikecyklister att träna teknik. Men det bästa med oasen är Frisksportartorpet med lekplats, beachvolleyplaner, utegym, öppna gräsytor, grillplats mm.

Som ungdomsledare i olika organisationer har jag utnyttjat området för till exempel volleybollspel med Oppebykyrkans ungdomar och orientering för NOK-ungdomarna. Senast i förra veckan ordnade vi MTB-orientering med Frisksportartorpet som utgångspunkt. Av den anledningen var jag ett par kvällar uppe vid torpet och slogs av hur många som utnyttjar området vanliga vardagskvällar. Det var full rulle från de minsta till de äldsta. I dessa corona-tider är det ju perfekt att kunna fortsätta sitt aktiva liv utomhus och behovet kommer att finnas kvar även i framtiden. I min profession som fysioterapeut ser jag dessutom behovet av miljöer som stimulerar till fysisk aktivitet i olika former.

Så snälla politiker, låt oasen Frisksportartorpet förbli intakt. Jag är inte insatt i exakta dragningen av den planerade vägen förbi torpet, men det borde gå att lämna en fredad zon kring torpet och lägga vägen åtminstone ett hundratal meter längre åt nordväst. Bilar och vägar kan ibland få ge plats för välmående människor.

 

Ulf Hylander Fysioterapeut och bonde

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Ännu inga digitala politiska lösningar: "Inte helt lätt"

Nyköping

Förslag: Färja mellan Arnö och Brandholmen

Nyköping

Valfrihet nyckel i KD:s budgetförslag

Nyköping

Moderatbudget vill se bättre upphandlingar

Trosa

Här är kommunerna som vill se skärgårdstrafik: "Idé som är i sin linda"

Visa fler