Utbyggnaden av Skärlagskolan har börjat

Skärlagskolan byggs om för att kunna möta framtida behov. Nu har första spadtaget tagits.

Trosa kommun 8 oktober 2019 18:57

Skärlagskolan kommer att växa med en utbyggnad i två plan som kommer att byggas ihop med den gamla skolan. I den nya delen blir det klassrum med ateljé, slöjdsal, musiksal, fritidsavdelningar och ett utökat tillagningskök.

Eleverna har på ett tidigt stadium varit med i processen och har genom olika grupper fått tycka till om skolgården. Pedagogerna har sedan ett år tillbaka varit involverade i utformningen av klassrum och miljöer, berättar Daniel Portnoff, kommunstyrelsens ordförande.

Så det är ingen standardbarack som vi har beställt, det här är en riktig skola som kommer att stå här i hundra år, säger han.

Elisabeth Nyhlén rektor på Skärlagskolan är mycket glad och nöjd över att bygget äntligen startar.

– Det känns fantastiskt. Det kommer att ta en stund innan allt är färdigt, men vi har planerat det här länge, säger Elisabeth Nyhlén

För att inte störa verksamheten på skolan har nya tillfartsvägar till bygget lagts så långt bort som möjligt från skolgården.

 – Men det är klart att på en byggarbetsplats kommer det att låta en del, som när det kommer att sprängas. Men det verkar ungdomarna mest vara glada över, säger Daniel Portnoff.

Emma Grafford som går i årskurs sex på Skärlagskolan och nu har träslöjd på Tomtaklintskolan tycker att det ska bli skönt att få en egen träslöjdssal.

– Det känns bra att få en egen träslöjdssal för då behöver man inte gå hela vägen till Tomtaklintskolan, säger Emma Grafford.

Vid vårterminens start 2021 ska eleverna på Skärlagskolan kunna flytta in i de nya lokalerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt

Ämnen du kan följa
Läs mer
Gnesta

Gnestapojke vann skrivartävling med tusentals bidrag

Trosa

Marknadsföring på schemat för skolelever

Gnesta

Skolan går mot underskott – igen

Insändare

Vem vill eller vågar arbeta i skolan idag?

Skola och utbildning

Ifrågasatt metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Visa fler