En mix av loppis och välgörenhet

Upphämtning.se har valt att starta initiativet Give där de skänker bort allt från vinterkläder till kaffebryggare.

Nyköpings kommun 2 oktober 2019 17:39

Linus Karlsson har sedan april drivit Upphämtning.se, ett företag som hämtar upp saker gratis. Privatpersoner kan kontakta företaget för att bli av med saker som annars skulle slängas bort. Prylarna säljs sedan i företagets butik på Öster.

– Det är ju bara en hobbygrej det här och det märks att folk verkligen vill köpa saker av oss. Huvudsyftet med det här är att minska att man måste köpa nytt hela tiden, berättar Linus Karlsson.

Upphämtning.se har nyligen startat initiativet Give där privatpersoner som har det svårt ekonomiskt och är i behov av saker kan komma och hämta upp det i butiken. Linus Karlsson berättar att han gärna ser att ideella föreningar i Nyköpingsområdet som är i behov av olika saker också kontaktar Upphämtning.se.

– Eftersom att vi får så extremt mycket saker och vi inte hinner att sälja allting och vi inte vill slänga det så startade vi Give. Människor kan gå in på vår hemsida och sen kan de skriva där om de till exempel behöver nya bestick eller vinterkläder. Om vi har det i butiken kontaktar vi personerna. Vårt företag är som en liten mix av loppis och välgörenhet. 

 

Upphämtning.se ligger i Nordström & Söner cykelverkstads gamla lokal. Men företaget har ett rivningskontrakt på lokalen och har redan växt ur den så i nuläget letar Linus Karlsson därför efter en större lokal. Linus Karlsson har tidigare behövt tacka nej till att hämta prylar för att det inte funnits plats. 

– Eftersom vi har så mycket saker så bär vi ju ut en del på gården när vi har öppet. Men det kan ju bli klurigt i vinter för vi är ju väldigt väderberoende. 

Tanken är att försöka hitta en lokal innan vintern och snön kommer. 

– Så fort vi kan hitta en ny lokal har jag pratat med Fiagruppen och då kan de ha tio personer som ska hjälpa till här. 

När företaget har hittat en ny lokal så finns det planer att utöka öppettiderna som i dagsläget är några timmar varje söndag. Linus Karlsson berättar att han trivs med att ha sitt företag som en hobby.

– Det är superkul kontrast till mitt IT-jobb när jag sitter still hela dagarna. Det är skönt för man får ju röra på sig mycket och man gör ju något som känns bra också.

Hittills är det bara Linus Karlsson som har hand om företaget men han får mycket hjälp av sin familj.

– Det är mitt företag och sen har jag volontärer inom familjen. Mina barn älskar att gå här och prismärka. Det är som ett litet familjeföretag. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amanda Ekblad

Ämnen du kan följa
Läs mer
Gnesta kommun

Lions förråd ska rivas – har en sista loppis

Nyköpings kommun

Stadsmissionen redo att ta över

Gnesta kommun

Årets miljöpris går till 20-årsfirande Kupan

Insändare

Välgörenhetens baksida

Insändare

Stora Hotellet välkomnar härbärget

Visa fler