Bristande ledarskap i Gnesta kommun

Gnesta 31 augusti 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att ha tagit del av den förfärliga följetongen om socialchefen i Gnesta kan jag inte tiga still längre. 
Är det konstigt att Gnesta har problem med sina förvaltningschefer? Nej, knappast! Den sortens ledarskap som majoriteten i kommunens styre står för saknar sedan länge stadga. 

När någon chef tar i med kunnande och mod, händer det faktiskt att man trampar på vissa tår. Detta torde även den politiska ledningen känna till och förstå.
Efter åratal med missbruk från socialchefers sida hade nu kommunen fått en fullt kompetent, kraftfull och omutbar chef inom Vuxen- och Omsorgsförvaltningen. Detta var nödvändigt för att återupprätta ordningen inom förvaltningen. Alltför mycket hade misskötts, gällande såväl human- som dokumentfrågor.

Allt detta tog Ann Malmström itu med på ett föredömligt sätt. Allt detta presenterade hon också för oss i dåvarande Vuxen- och Omsorgsnämnden. Inifrån organisationen hörde vi endast lovord och glädje. Det har tyvärr visat sig att de som inte var nöjda smög fegt bakom ryggen på ansvariga inom förvaltningen, i stället för att ta upp aktuella frågor direkt med de berörda.

 Värst av allt är att kommunledningen fortsätter med detta fega smygande utan att följa demokratiska och arbetsrättsliga regler. Därifrån har vi inte hört några skäl till behandlingen av Ann Malmström. 
Avslutningsvis vill jag önska Ann all lycka i framtiden. Den arbetsgivare som blir hennes kommer att dra den högsta vinstlotten.

Lill Björk Tidigare ledamot i Vuxen- och Omsorgsnämnden i Gnesta

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Gnesta

Rektor bekräftar: flera covidfall på Frejaskolan

Gnesta

Åkte fast efter dejt – skulle köra 200 meter

Gnesta

Här värms hushållen av skogsbrukets rester: "Vårt mål är att bli helt fossilfria"

Gnesta

Mäns våld mot kvinnor i fokus under veckan

Stjärnhov

Göran Persson drar tillbaka överklagan i grannbråket

Visa fler