Ny storförlust för IFK Gnesta

Att byta serie är inte lätt. Det har IFK Gnesta fått erfara. 13-3 i baken i premiären förra helgen, 9-3 mot Älvsjö under söndagen.

Älvsjö 6 oktober 2019 19:35

Steget mellan division 2 och division 1 är lätt stort. I premiären mot Värmdö förlorade IFK Gnesta med 3-13. Under söndagen blev det ytterligare en förlust i den nya serien mot Älvsjö, 3-9.

– Det är mer fysiskt spel, mer resolut, mer distinkt, säger Kim Olausson om skillnaden mellan division 1 och 2.

– Men vi har mött två på pappret svåra motståndare, nu tror jag att det kommer att bli lättare i våra nästa matcher. Då möter vi två lag, Balrog och Åkersberga. Där vi ska plocka poäng.

Första perioden mot Älvsjö var dock okej. Hemmalaget gjorde två mål och IFK Gnesta hade några solklara chanser som borde ha gett resultat.

– Sen i andra perioden händer något som vanligt. Vi tappar nivå och verkar nästan nöjda med 2-0. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag borde säga inga kommentarer, säger Kim och skrattar.

Älvsjö gjorde i varje fall fem mål i den här perioden. I den 14:e minuten lyckades dock IFK genom Jens Karlsson-Lindblom få in en reduceringsboll i powerplay.

– Sista tio minuterna av matchen jobbade vi oss in i matchen igen. Vi gick ned på folk och etablerar spel i deras anfallszon, säger Kim, som under den här perioden gjorde sina två mål och såg till att slutsiffrorna blev 9-3.

Ni har fått en tung inledning i den nya serien, hur ska ni vända på det här?

– Det är en mardrömsstart så klart, men det gäller bara att släppa de här matcherna. Det här kan bli en väckarklocka för oss.

Saknades i laget gjorde Filip Bergman som skadade knät under en träning i veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Gustafzon Cummings

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Vi sänder Bissarnas matcher i Ettan – så kan du se dem

Fotboll

TVSK och Tun får fortsätta att vänta på startbesked

Ridsport

Fler ekipage kan starta efter ny tolkning

Speedway

Nya mer hemvävda Griparna får vänta

Oxelösund

Båt stulen från Ramdalshamnen

Visa fler