Bo Zenk AB på plats i Spelhagen

Bo Zenk AB har flyttat från Blommenhovsvägen 22 A till ABB/Cewe-huset vid Spelhagenområdet.

Nyköpings kommun 21 november 2019 17:11

–Vi förstod inte förrän vi kom hit hur fantastisk den här platsen är, säger delägaren Maria Källman.

Bo Zenk AB:s nya adress är Arnöleden 2 och anledningen till flytten från Blommenhovsvägen är att fastighetsägaren SBB:s planer på att förvandla området från ett industriområde till en stadsdel med bostäder, kontor och service intill det nya resecentrum.

Maria Källman och Guy Åhlin äger Bo Zenk AB sedan 2016 då de köpte företaget av Mats Lindgren.

Maria och Guy är därmed de tredje ägarna efter Bo Zenk som startade och drev företaget  från 1967 till 1996. I dag har man åtta anställda i företaget.

– I januari 2017 var vi nere på bion på Norrköpingsvägen och fick veta att SBB ville börja riva redan 2019. Vi har tittat runt på en möjlighet att hitta en bra lokal sedan dess, säger Maria.

De tittade  bland annat på Blomsterlandets gamla lokaler på Gumsbacken . De kom då i kontakt med Kungsleden som erbjöd dem en 950 kvadratmeter stor yta i ABB/ Cewe-huset vid Spelhagenområdet.

– Kungsleden har anpassat lokalerna så att de passar Bo Zenk AB:s behov av butik, verkstad, lager, kontor och personalutrymmen, något som vi fick vara delaktiga i och bestämma, säger Guy.

Bo Zenk AB säljer bland annat maskiner och verktyg. Företaget är återförsäljare av Husqvarnas sortiment för skog och trädgård. Företaget hyr även ut maskiner och utrustning för användning inom skog och trädgård. Maria konstaterar att företagets läge vid Spelhagenområdet passar verksamheten mycket bra.

– Här är det ju otroligt mycket mindre företag och entreprenörer och dessutom har Arnö mycket företag och industrier vilket gör att vi kompletterar varandra rätt väl och att man på det viset har en enorm draghjälp av varandra. Vårt läge är centralt och vi har dessutom gott om parkeringar precis utanför dörren, säger Maria.

Bland kunderna finns allt från privatpersoner till entreprenörer och bostadsrättsföreningar. Företaget vill framåt satsa mer på bland annat arbetskläder och robotgräsklippare. Bo Zenk AB har även ett robothotell där man vinterförvarar robotgräsklippare åt sina kunder mot en ersättning.

– Nästa år kommer det en robotgräsklippare för proffsanvändare där man inte behöver en så kallad begränsningskabel, säger Guy. 

– Man tänker väldigt mycket på miljön i dag vilket gör att det kommer mycket batteridrivna maskiner och det är något som fastighetsbolagen gillar då dom kan börja arbeta tidigare på morgonen då man inte väsnas och stör någon. De kostar något mer vid inköp, men det är en merkostnad man tjänar in ganska snabbt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Kommunalrådet om mordoffret: "Jag kände honom"

Nyköping

Vittnen om dödsskjutningen: "Vi hörde skott och däckskrik när bilen åkte iväg"

Nyköping

Polisen rustar: "Finns alltid risk för vedergällningar"

Nyköping

Flera vittnen till skottlossningen: "Finns intressant information"

Kultur

Här är hela konsertlistan på Nyköpings Arenor i höst

Visa fler