Region Sörmland besökte stålverket

Fossilfritt stål stod på agendan när Region Sörmland besökte Oxelösund och fick veta mer om SSAB:s framtida miljösatsningar.

Oxelösunds kommun 8 november 2019 19:21

Under fredagen var Region Sörmlands regionala utvecklingsnämnd på besök hos SSAB i Oxelösund. Där fick de se hur stålproduktionen går till rent praktiskt. De fick även information om Hybrit, ett projekt där SSAB, LKAB och Vattenfall strävar efter att uppnå en fossilfri stålproduktion. 

– Syftet var att få se den omställningsprocess som sker för att SSAB i framtiden ska bli fossilfria, säger Monica Johansson (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden och tillägger: 

– Det är väldigt viktigt för oss att få ta del av deras arbete. Dels för att det är en stor arbetsgivare i regionen, men också för att de ger ett stort fossilt avtryck. 

Johansson säger att SSAB:s satsning på att tillverka fossilfritt stål senast 2045 är viktig för regionen, men att den inte är helt problemfri. Många bitar måste falla på plats för att idén om fossilfritt stål ska bli verklighet. 

– Det är ett väldigt stort arbete och det är många olika moment som måste falla på plats. Det är allt från miljötillstånd till investeringar, så det är en process på ganska många år. 

Efter fredagens besök på stålverket i Oxelösund kommer Region Sörmland att ha liknande träffar med andra företag och aktörer i region. 

– Det här tänker vi att fortsätta med, då Region Sörmland måste skapa sig en bild av hur näringslivet ser ut i regionen och vilka frågor vi ska driva mot staten, det är viktigt. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Comstedt

Ämnen du kan följa
Läs mer

Bostadsområde på naturens villkor

Sörmland

Besöksguide på nätet ska hjälpa företagare i Sörmland

Fastighetsaffärer

121 kvadratmeter stort kedjehus i Vagnhärad sålt till nya ägare

Ekonomi, näringsliv & finans

Reseföretag redo för svensk reseboom

Ekonomi, näringsliv & finans

Beslutet som räddar 25 turistmiljarder

Visa fler