P-skivan i Gnesta centrum väcker frågor

Gnesta kommun 6 november 2019 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skulle vilja veta, ha svar av kommunen och företagarföreningen i centrala Gnesta hur man tänker när det gäller parkeringsskivan? Har full förståelse att man vill få bort långtidsparkerare i närheten av ICA och Systembolaget.
Men jag tycker det bolag som sköter parkeringen och utfärdar parkeringsböter är under all kritik. Fredagar och storhelger vid lunch och eftermiddag kan man till 100% vara säker på att få en parkeringsbot om man glömmer parkeringsskivan.
Jag har själv ett flertal tillfällen stannat till och sett hur personalen på parkeringsbolaget står och spejar när det kommer bilar som parkerar. Personen som parkerar går med raska steg in på ICA eller Systembolaget. Och det ser parkeringsvakten, och går snabbt till den aktuella bilen för att kontrollera parkeringsskivan. Saknas den så, vips sitter det en parkeringsbot. Efter ett par minuter kommer bilägaren ut och blir förbaskad.
Med andra ord så är personen som äger bilen ingen långtidsparkerare, och det ser parkeringsvakten men är ändå ivrig att bötfälla bilägaren i fråga.
Om man nu vill få bort långtidsparkerare, rikta då in sig på dessa och inte på oss som råkar glömma parkeringsskivan vid snabbesök hos ICA eller Systembolaget.
Har själv slutat att handla på ICA, utan väljer hellre Stopp köpcentrum. Där kan man lugnt  parkera utan att bli förbaskad när man kommer tillbaka till bilen efter att handlat. Synd bara att inte Systembolaget har sin butik även där.

Jörgen J.

Ämnen du kan följa
Läs mer
Stigtomta

Naturområde i Kisäng har fått rejäl upprustning

Oxelösund

Vivestabadet rustas med lekplats och parkering

Trosa kommun

Gamla Ica Trossen blir båthall i Norrköping

Trosa

Fritidsgården: "Ungdomarna vill bryta mot reglerna"

Nyköping

Förtydligande om gratis parkering i Nyköping

Visa fler