Projektpengar till Nyköpingsförening

En fin slant från förbundet till fortsatt arbete. Nu förlänger Onyx sitt integrationsprojekt "En tröja för alla" med två år.

Nyköpings kommun 14 oktober 2019 17:30

I tre år har innebandyföreningen Onyx kört projektet "En tröja för alla". Kort kan man säga att klubben åker ut till olika områden i Oxelösund och Nyköping. Där sätter man upp utomhusrinkar så att alla som vill får prova på sporten.

– Innebandy är ju en nordisk sport. De människor som kommer utifrån vet oftast inte vad det är. Basket och fotboll känner man till. Men innebandyn har ett behov av att visa upp sig, säger Kecke Lundh, klubbchef i Onyx.

Ungefär samtidigt som Onyx började sitt projekt startade innebandyförbundet upp ett motsvarande kallat "En väg till bättre integration". I ett samarbete med ett större lotteriföretag har nu förbundet fått pengar att fördela till olika typer av sådana projekt. 13 olika runt om i landet har nu fått medel, Onyx alltså en av dessa. De får 30 000 kronor.

– Förbundet hörde av sig och tipsade om att vi kunde söka, säger Kecke.

Projektet klubben startade var egentligen treårigt och skulle därmed gå ut. Men onyx har beslutat om en förlängning med ytterligare två år.

– Det är viktigt med långsiktighet, säger Kecke.

25 företag är knutna till projektet, liksom båda kommunerna.

– Sedan har vi också fått lite pengar av Länsstyrelsen, säger Kecke.

Sedan något år har klubben även en person, David Björkborg, projektanställd för att jobba med "En tröja för alla". Hans främsta uppgift är att se till att projektet lever hela tiden inte bara vid de tillfällen då man är ute i bostadsområdena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Rättsprocessen

Friande dom efter knivdåd i Brandkärr

Nyköping

Ingen trängsel i butikerna på Black Friday

Fotboll

Därför är Bissarnas säsong sämst någonsin: "Man mår skit"

Nyköping

Fyra män åtalas efter dödsskjutningen

Tystberga

Bil körde in i mitträcket på E4 – landade på taket

Visa fler