Vargarna värvade sent – Valsarna stabilt

– En riktigt kul serie där Valsarna nog blir stabilast ut av de övriga lagen. Det säger Griparnas lagledare Mats Boström.

Nyköpings kommun 2 december 2019 17:26

Vargarna har varit nere i brygga, men agerade in i det sista innan transferfönstret stängde i helgen. Vargarna fick behålla viktige Henrik Bergströ. I samma kategori har Gripbekantingarna Emil Millberg och Joel Larsson tillkommit.

Spetsförare då? Åtvidabergssonen Jacob Thorssell är en elitserieförare av rang som kommer ta mycket poäng i allsvenskan. Danskarna Jonas Seifert och Matias Nielsen samt tysken Lukas Fienhage är mera oskrivna kort.

I Valsarna ska Tomas H Jonasson, Victor Palovaara, Kenneth Hansen och Jonathan Ejnermark bära Hagforsklassikern på plats ett till fem. På reserven återfinns en superintressant rutinerad förare i form av Robin Törnqvist, som har hållit uppe i fem år men har en av de vassaste tiderna runt Svanstaovalen och går in med 0,5 i snitt. 

Team Rapid blir ren Eskilstunaklubb och man skräms inte av unge britten Leon Flint eller rutinerade finländaren Tero Aarnio, men Pontus Aspgren blev kvar.

Indianerna ska köra ett allsvenskt lag, liksom Team Småland – som var det stabilaste kombolaget de gånger då speedwayprofessorn Anders Fröjd basade.

– De kan få riktigt skapliga lag. Valsarna ser stabilast ut av de övriga lagen – blev lite förvånad när jag såg Robin Törnqvist och visst han kan ta lite poäng på reserven. Men när Rapid fick behålla Pontus Aspgren blir Rapid också farliga. I Vargarna kommer Thorssell få bära mycket och deras danskar är svårbedömda, säger Boström som var lagledare i Norrköpingslaget under två säsonger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Flygdrama på Skavsta – tvingades nödlanda på vattnet

Nyköping

Fler tar studenten – trots vårens distansundervisning

Nyköping

Boende i Horn fick rätt mot kommunen

Nyköping

Färre använder cykelhjälm i Sörmland: "En vanesak"

Speedway

Upp och ner för Peter Ljung i Polen

Visa fler