Robin Axbom tränar med Nyköpings SK

Serieledarna Mariestad på besökt på Rosvalla. Dessutom tränar Nyköpingskillen Robin Axbom med Nyköpings SK igen.

Nyköpings kommun 12 november 2019 17:36

Sent på måndagskvällen blev det klart att Nyköpingskillen Robin Axbom lämnar allsvenska Kristianstad. Den 29-åringe backen, som spelade i Nyköping så sent som förra säsongen, har varit skadad och sedan inte fått alls mycket speltid hos den allsvenska nykomlingen. Så nu har parterna ömsesidigt beslutat om att bryta kontraktet.

– Jag har haft kontakt med honom från och till under hela säsongen. När det blev som det blev med Kristianstad vill vi vara med om han tycker att vi är ett alternativ, säger Nyköpingstränaren och sportchefen Fredrik Mälberg.

Axbom, som under hösten haft familjen kvar i Nyköping, tränade med NSK redan på måndagskvällen och fanns även med på tisdagens pass.

– Det är träning nu som gäller får vi se vart det leder. Det är klart att vi vill göra klart med honom så snart som möjligt, säger Mälberg.

Han ser dock Axbom som tillräckligt bra för att klara spel i allsvenskan.

– I rätt miljö ja. Nu hamnade han lite snett i Kristianstad. Men jag har sett betydligt sämre backar spela i allsvenskan än han, säger Mälberg.

Efter förlusten borta mot topplaget Borlänge väntar ännu en tung prövning för NSK då serieledande Mariestad kommer till Rosvalla på onsdagskvällen.

– Det är ett topplag som alla också innan säsongen tippade skulle bli det. Och ett lag som levt upp till de förväntningarna.

Mälberg tycker dock att hans lag gjorde en riktigt vass insats mot Mariestad på bortais tidigare under säsongen.

 – Ja jag tycker nog att vi skulle ha vunnit den matchen. Men vi gick runt på bara tre femmor så det blev lite tungt på slutet.

Mariestad avgjorde istället på övertid.

– Ett effektivt lag med självförtroende som kan spela avslappnat då de i princip är klara för allettan redan, säger Mälberg.

Som vanligt dras NSK-truppen med skavanker. Albin Ivarsson Hamberg är fortfarande borta på grund av de fortsatta problemen efter operationen av den svåra skadan han fick förra säsongen. 

Forwardskollegan Simon Rodling är också fortsatt utanför laget.

– Han fick ett uttänjt ledband i knät på träning. Han är på väg tillbaka med det tar tid, säger Mälberg.

Dessutom har Andreas Maier blivit sjuk och är högst tveksam till spel. Positivt är att målvakten Oscar Malm tränar för fullt igen efter sin fingerskada.

Nyköping har för närvarande sex poäng upp till Skövde på den sista allettanplatsen. Åtta omgångar återstår att spela.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Rydberg plötsligt klar för superettanklubb

Sörmland

Extremt torrt i markerna – nu införs eldningsförbud

Segling

Olsson på läger med Polen och Danmark

Fotboll

Tun U mot Gnesta på Enstaberga Idrottsplats i första matchen i division 3 Södermanland dam

Ishockey

Hockeyallsvensk premiär den 2 oktober

Visa fler