Kiladalens utvecklingsbolag får pris

Kiladalens utvecklingsbolag får pris för sitt engagemang på landsbygden.

Stavsjö 4 oktober 2019 16:48

Kiladalens utvecklingsbolag har fått pris för årets serviceinsats i Sörmland. Priset är för bolagets initiativ med att starta digital lanthandel i Stavsjö. Företaget öppnade 2014 Sveriges första digitala lanthandel i Stavsjö gamla skola. Kiladalens utvecklingsbolag har också ordnat ett utlämningsställe för boende i Ålberga. Motivering till priset är att företaget med stort engagemang har försett Stavsjö med en digital lösning för att lösa de boendes livsmedelsbehov. Priset för årets serviceinsats i Sörmland delas ut av Hela Sverige ska leva Sörmland. 

Larz Johansson som är ordförande för Kiladalens utvecklingsbolag ser priset som ett sätt att visa att man kan skapa service på landsbygden.  

– Det känns naturligtvis bra och vi tycker det är roligt att man uppmärksammar det. Det är ett bevis på att man kan klara den här servicen och andra kan se att det går att göra så här. Vi tycker att det viktigaste är företeelsen och inte att just vi får priset, säger Larz Johansson. 

Han tycker att det blir fler som väljer att engagera sig för Sveriges landsbygd.

– Vi tycker att den här diskussionen har vänt för nu börjar det att finnas digitala lanthandlar i resten av landet, sakta men säkert kommer landsbygden tillbaka och då gäller det att man är med i framkant. 

Kiladalens utvecklingsbolag har också flera andra initiativ för att ha en levande landsbygd. 

– Vi har lyckats med att bygga hyreslägenheter i Stavsjö som nu är färdigställda och alla är uthyrda. Vi jobbar och förbereder oss också för vad som kan komma när Ostlänken byggs ut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amanda Ekblad

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyköping

Digitalt releasesläpp i Åttologin

Nyköpings kommun

Lokala företagare fick fina priser

Nyköpings kommun

De belönas med årets stipendier

Nyköpings kommun

Lasätter gård blir utan turism-pris

Gnesta kommun

Gnesta prisar OK Klemmingen – årets eldsjäl

Visa fler