Delade turer drabbar de boende i äldreomsorgen

Nyköping 14 januari 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skickar härmed en kort riskanalys till er som var närvarade på mötet den 4/1 angående delade turer i äldreomsorgen. På mötet var det ingen personal från min arbetsplats eller från andra äldreboenden inbjudna. Smidigt jobbat både från arbetsgivare och kommunal. Det vi nu får höra är att vi inte har ett skyddsombud på enheterna och därav svårare för oss att förhandla. Man tror inte det är sant år 2021. Facket ska väl strida för alla dessa underbetalda som betalar sossebidrag till dem och kämpa för rättssak oavsett.

1. Vid delade turer kommer tredje part att bli drabbad då personal ska tänka och fungera 7.00 -21.30. Med undantag för obetalda timmar mitt på dagen.

2. Vårt arbete handlar om att analysera/observera sjukdomstillstånd.

3. Vårt arbete handlar om att administrera läkemedel såsom tabletter och dra upp rätt mängd insulin som kan vara förenat med livsfara för den enskilde.

4. Vi utför många gånger avancerade såromläggningar som verkligen kräver ett skarpt öga för att se de minsta förändringar så att inte komplikationer uppstår.

5. Det är vi som hjälper våra fina äldre vid livets slut. Det är vi som sitter och håller handen då alla inte har anhöriga. Det är vi som är observanta på minsta tecken på oro och ser till att hen får rätt till ett värdigt slut. Det är vi som möter anhöriga och måste vara ett stöd för anhöriga i deras sorg.

Texten räcker tyvärr inte till en analys för personalens hälsa. Skickar den till arbetsmiljöverket. Snälla lyssna till oss som besitter kunskapen. Kom till oss som arbetar med frågorna. Ni som läser detta, ställ krav och dementera och ifrågasätt så kanske vi kan rycka upp äldreomsorgen så att vi får bort den från ett odemokratiskt styre och förfall. Vi som arbetar vill inget hellre än att värna om de äldre. Det finns alltid de som har makten i sitt näste och som tyvärr inte inser verkligheten. Man blir stark av att hitta ja-sägare till osympatiska beslut och värderingar. Och vi alla vet vad det innebär historiskt sätt. Vi vädjar till divisionschefen för vård-och omsorg att sätta stopp för detta maktspel.

 Mvh Karin Axelsson med medarbetare.

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Vaccinationerna på äldreboende "rullar på bra"

Nyköping

Covid sprider sig i äldreomsorgen: "Slår bredare nu"

Nyköping

Kritik mot hemtjänstbolag – kommunen kan riva avtalet

Nyköping

Förslag på stängning fanns – skulle spara pengar

Nyköping

Äldreboenden stängdes – pandemin ändrade spelplanen

Visa fler