Diggiloo kommer till Jogersö i sommar

Jogersö har genom åren varit plats för flera stora konserter. I sommar svänger återigen en stor turné förbi badplatsen.

Oxelösunds kommun 22 november 2019 10:57

Den 12 juli kommer Diggiloo till Jogersö. Turnén som startades 2003 av bland andra Lasse Holm har blivit en årlig sommarshow som turnerat runt i Sverige. Artisterna för 2020 års upplaga har inte offentliggjorts än, men namnet på turnén som syftar på en svensk eurovisionvinnare från 1984, ger en hint. Det brukar finnas artister som deltagit i Melodifestivalen med på scenen.

– Det är fantastiskt roligt att Jogersö är utvald som en av sommarens spelplatser. Diggiloo är en show som passar för hela familjen och vi hoppas att det blir ett återkommande evenemang i Oxelösund, säger kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S).

Jogersö har haft flera stora konserter, framförallt under 1990 och 2000-talen. Publikrekordet från 2004 har Gyllene tider som lockade 13 875 besökare till den stora gräsmattan vid havsbadet.

– Jogersö är en perfekt plats för konserter. I och med att Diggiloo kommer i sommar hoppas vi att fler arrangörer får upp ögonen för evenemang i vår vackra skärgårdsmiljö, säger Patrik Renfors (V) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I somras kom Diggiloo-turnén till Tullgarns slott. Då uppträdde bland annat John Lundvik, Mariette, Arvingarna och Jessica Andersson. Även 2018 var det konsert på slottet.

"Vädret var strålande, miljön fantastisk. Torsdagens show bjöd på allt man kan förvänta sig av en Diggiloo-show”, skrev tidningens utsände då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Oxelösund

Oxelösunds sista veterinärpraktik stänger: "Det är väldigt synd"

Gnesta kommun

Kulturskolans filmprojekt – "alla får vara med"

Ledare

08:orna älskar landsbygden men vill ej betala för den

Brott & Straff

Saga Berlin-mål åter till hovrätten

Kultur och Nöje

Disney World slår upp portarna

Visa fler