Inspiration och kunskap om besöksnäring

Nya besöksmål och hur man ska arbeta mer hållbart står på agendan när företagare och föreningar bjuds in till Besöksnäringsforum.

Nyköpings kommun 14 oktober 2019 23:00

Sedan 2015 har Besöksnäringsforum anordnats i sin nuvarande version. Erik Linde som är turistchef på Nyköpings kommun berättar om dagen. 

– Det här är ett arrangemang som vi gör för besöksnäringen. Det är en årlig mötesplats där företag och föreningar får träffas och få lite omvärldsbevakning och inspiration. Utgångspunkten i innehållet är från vår besöksnäringsstrategi och de fokusområdena, säger Erik Linde. 

Programmet för dagen kommer bland annat bestå av en återblick över hur besöksnäringen varit i Nyköping under året. Förutom det kommer det också att handla om hur verksamheter i besöksnäringen kan arbeta mer hållbart. 

– VI får besök av Petra Linde, som är VD på Kurbits som har jobbat med Visit Dalarna där de har tagit fram en app som verksamheter kan använda för att utveckla sig i hållbarhet. 

En annan programpunkt för forumet är att Nyköping blir ett ännu tydligare besöksmål för ölintresserade. 

– Vi får en ny reseanledning till Nyköping med tillkomsten av Nyköping Brewing company och Nils Oscars satsning och då är ju tanken att se hur vi kan inspireras av de och hitta andra sätt att skapa reseanledningar. 

Det hålls också en föreläsning om storytelling av Kistone. Där kommer det att berättas om hur verksamheter kan använda en plats eller verksamhets historia för att bli mer lönsamma och höja upplevelsen för besökare. Årets innovationspris och pris till årets unga medarbetare i besöksnäringen delas också ut. Besöksnäringsdagen är den 7 november på Scandic Stora hotellet i Nyköping. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amanda Ekblad

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Spännande kulturarv i Folkets parks gömmor

Nyköping

"Jag fick sommarjobb som spöke på Nyköpingshus"

Nyköping

Glädjebeskedet till båtägarna: Beslut om rivning stoppas

Nyköping

Hotade socialsekreterare till livet via sms: "Det grövsta jag sett"

Fotboll

Bissarna bryter med huvudtränaren Jan Melle

Visa fler