Tillbaka i skolan – efter mögelfyndet

Efter snart två år i baracker kan Ramdalsskolans elever äntligen flytta tillbaka till sina gamla klassrum.

Oxelösunds kommun 21 november 2019 17:11

Vid en ombyggnation i augusti 2017 upptäcktes fuktskador och mögel på Ramdalsskolan i Oxelösund. Sedan början av 2018 då sanering påbörjades har vissa lektioner på skolan hållits i paviljonger. Nu är de drabbade klassrummen för grundskolan sanerade och åter i bruk. 

– Allt skadat material är i sin helhet utbytt och arbetet har skett etappvis helt avstängt från verksamheten, som har huserat i tillfälliga lokaler under tiden renovering har skett, säger Sarah Heltborg Ronélius, fastighetsekonom vid Oxelösunds kommun. 

Klassrummen har bara ersatts med baracker när sanering har skett. I de delar där sanering ännu inte har skett har lektioner och annan verksamhet pågått som vanligt. 

– Bedömningen är som tidigare att verksamhet som bedrivs i delar som ännu inte sanerats kan fortsätta i lokalerna i väntan på sanering. Detta då luftmätningar visar normala värden av mögelsporer och bakterier i inomhusluften.

Nu när grundskolans lokaler är sanerade så står förskolan på tur. Deras lokaler beräknas vara klara till sommaren 2020.

– Förskolans verksamhet har flyttat ut i de tillfälliga lokalerna fram till att de ordinarie lokalerna är färdiga. Förutom sanering görs precis som i skolan en del förbättringar, säger Heltborg Ronélius och fortsätter: 

– När saneringen av förskolan är klar är det dags för kök, matsal och aula. Sanering i dessa delar sker i samband med den planerade ombyggnationen av storkök och matsal vid Ramdalsskolan. Ombyggnationen beräknas ta 10-12 månader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Comstedt

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Oxelösund

Säl roade Tindra och Ebba vid Femöre

Oxelösund

Seglare saknar tyskar och holländare

Oxelösund

Inga spår eller vittnen efter stulen båtkärra

Oxelösund

Solen – en viktig faktor för alla campare

Oxelösund

Här finns "nygamla" lägenheter lediga

Visa fler