38 nya bostadsrätter planeras i Vagnhärad

Kommunstyrelsen planerar att ge grönt ljus till planerna på att bygga 38 nya bostadsrätter i Vagnhärad med start 2020.

Vagnhärad 8 oktober 2019 20:15

Vid dagens sammanträde i kommunstyrelsen i Trosa väntas politikerna ta beslut om att skriva under ett exploateringsavtal för området Väsby i Vagnhärad. Det är två nya exploatörer - Gröna  Fastigheter Norden AB och Sjötorps Förvaltning AB - som planerar att bebygga det resterande kvarteret inom detaljplanen för Väsby med cirka 18 respektive 20 stycken bostadsrätter.

– Bo klok håller på med ett annat projekt och bygger och är klara med etapp ett där det har börjat flytta in folk. Och nu byggs det på etapp två. Så det här nya området kommer att ligga ganska nära, säger Björn Wieslander, mark-och exploateringchef i Trosa kommun.

Det ännu obebyggda kvarteret ligger rakt öster om det nybyggda området med 16 bostadrätter som är inflyttningsklara nu i november. Det området är byggt av Bronseken Bostad AB.

När Pertti Peltola flyttade in i sin villa för två år sedan var hans hus det första på åkern. 

Jag var den första sen var det någon till där borta, sen kom dom här och ploppade upp. Så nu får det räcka i alla fall framför mitt hus på åkersidan, säger Pertti Peltola.

Han tycker att man ska separera villorna på en sida och bygga flerbostadshusen på den andra för att undvika att det blir för tätt, vilket han inte tycker ser så bra ut.

Men det är självklart att det kommer att byggas här och det tycker jag är bra, förtydligar Pertti Peltola.

Godkänns exploateringsavtalet innebär det att de nya entreprenörerna kan söka bygglov och bebygga de nya områdena med det i avtalet angivna antalet bostadsrättslägenheter. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyköping

Kommunen köper fastigheter för 18 miljoner

Oxelösund

Snart börjar Björntorp byggas ut

Fastighetsaffärer

Gård i Vrena såld för 90 000 000 kronor

Bostadsområde på naturens villkor

Fastighetsaffärer

Lantbruksfastighet i Nyköping såld för 2 000 000 kronor

Visa fler