SN slår ett slag för Mustaschkampen

Prostatacancer i fokus under november månad – även på Södermanlands Nyheter.

Sörmland 5 november 2019 13:47

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årliga kampanj för att uppmärksamma sjukdomen och belysa manlig hälsa. SN:s medarbetare Marcus Langbrandt, Henrik Norling, Peter Alexis, Tobias Johannesson och Tommy Johansson kommer alla att odla mustasch november ut.

– Senast jag var slätrakad? Sommaren 2015 på en maskerad. Jag gick som 80-talsikonen MacGyver och la ner stor möda på utklädnaden. Han är mycket, MacGyver, men skäggig är han ej, säger Tommy Johansson.

Mustaschpreferens?

– Jag siktar på en hederlig frisyr med stil och ställer mig emot rena påfågelfasoner, buskiga hafsverk som bara lever på volym, knorrar och liknande.

Marcus Langbrandt, när var du slätrakad senast?

– 2001, men Elvispolisongerna har i kortare eller längre perioder ersatts av helt skägg. Att det växer vet jag sedan tidigare, men nu måste det ju figurrakas relativt ofta.

Inspiration?

– Många! Hulk Hogan, Melke Alan, Salvador Dali och Burt Reynolds är några.

För fyra år sedan ställde ett gäng SN-medarbetare också upp i mustaschkampen, då korades Tommy Kägos slokmustasch som vinnare av tidningens läsare. 

Självklart ska mustascherna bedömas av en kritisk jury även denna gång, och i slutet av månaden kommer läsarna att kunna rösta på vem som har lyckats bäst med sin odling. Förutom ära och berömmelse för vinnaren lottar vi även biobiljetter till någon av er som röstar, så det finns all anledning att tycka till.

Mer info om röstning, och formkurva för deltagarna, kommer i slutet av november. Må bästa mustasch vinna!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Hälsa och sjukvård

Långtidssjuka med covidsymtom kartläggs

Hälsa och sjukvård

Läkare möter många med utdragna symtom

Sörmland

Bussresenärer nöjda – innan corona kom

Hälsa och sjukvård

Annorlunda nationaldagsfirande i Frankrike

Hälsa och sjukvård

Vita huset talar med dubbla tungor om Fauci

Visa fler