Hur ser ridskolans framtid ut?

Oxelösund 24 februari 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som framkommit i flera artiklar i SN är situationen med tältstallarna vid Stjärnholms ridskola ohållbar för hästar och personal. Ridskolan är Oxelösunds kommuns största förening med cirka 400 medlemmar, varav många ungdomar och barn och många är tjejer. Olika alternativ undersöks nu för att husera hästarna under den tid som gamla stallets tak ska renoveras. Mycket av det ansvaret åläggs dock föreningen. 

Men vad säger ansvariga politiker i kultur- och fritidsnämnden? Hur ser ni på ridskolans framtid? Ridskolan fyller ett stort behov av meningsfull sysselsättning för barn och unga i kommunen, också för dem som kanske har problem i vardagen eller funktionshinder av något slag. Till ridskolan får man komma som man är, hästarna dömer ingen.

För att ridskolan ska orka kämpa vidare behövs ett tydligt besked från politiken. Vilken långsiktig lösning ser ni för ridskoleverksamheten i Oxelösund? Hur ska behovet av ändamålsenliga lokaler även för barn och unga säkras under den långa tid som renoveringen kommer att pågå? 

Oroliga medlemmar i Stjärnholms ridskola

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Oxelösund

Föreningen får tillbaka stallet – nu påbörjas flytten av evakuerade hästar: "Jätteskönt"

Nyköping

Allt svårare att värva volontärer: "Vi försöker nå ut"

Oxelösund

Osäkert var hästarna ska bo efter sista juni

Oxelösund

Museijärnvägens vagnar nedklottrade: "Som ett slag i magen för föreningen"

Oxelösund

Sophus upprör bostadsrättsförening: "Blir förbannad"

Visa fler