M och S har prioriterat VA-frågorna i flera år

Insändare 4 december 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi delar det engagemang i frågorna som Oskar Sulin (V) förmedlar i sitt debattinlägg om investeringar i VA-nätet. Moderaterna och Socialdemokraterna i Gnesta har prioriterat VA-frågorna i flera år och investerat stora belopp i att rusta kommunen för framtiden. Investeringarna har genom åren bifallits av en enig kommunstyrelse. 

I och med att våra riktigt stora investeringar börjar komma allt närmare i tid så har vi säkrat spetskompetens som grävt på djupet i frågorna, så att våra medborgare tryggt ska kunna lita på att vi både får bra avloppsrening och mer dricksvatten av bättre kvalité i ett helt ledningsnät. Med mer och fler kompetenta medarbetare på VA-sidan så har även kommunstyrelsens kunskap i frågorna ökat. Det tycker vi är bra, för den här typen av komplexa frågor förtjänar att stötas och blötas ordentligt. Medarbetarna arbetar vidare med att få framdrift i projekten och med att skapa tydlighet i vad som är rätt i redovisningen.

Vi ser därför framemot konstruktiva och framåtsyftande samtal på kommande möten i kommunstyrelsen. För det är alldeles tydligt att stora utmaningar står vid dörren.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa