För mig är Alliansen en given politisk familj

Oxelösund 10 april 2021 04:58
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som aktiv politiker i Oxelösund läser jag alltid ledarsidan i SN. Den 1 april skriver Olof Jonmyren: ”ibland är 20 år blott ett bloss i tiden”.  Det manar till eftertanke, vad hinner vi med, vad hinner vi inte med, vad är viktigt eller vad är rentav oviktigt. 

Tiden går oerhört fort. Jag läser ledaren kontinuerligt och även om tiden är ett bloss så märker jag förändringens tid och ledarskribenten med den. Håller inte med om allt ledarsidan skriver och ska heller inte så göra. Tyvärr går Centerpartiet sin egen väg med att hålla de så kallade ytterlighetspartierna utanför.

Men har vi tid med att inte ta hand om varandra, att lyssna till varandra, att värdera i varje sakfråga, om tiden bara är ett bloss?

 

På riksplanet är temperaturen på högvarv och Centerpartiets Annie Lööf gör tydlig åtskillnad. Det besvärar mig som en demokratisk person som vill lyssna in alla demokratiskt valda partier. Det besvärar mig att Alliansen inte kan hålla ihop och driva konstruktiv borgerlig politik.

Lokalt i Oxelösund har Moderaterna sedan valet 2006 alltid hållit fanan högt för Alliansen. Att hålla ihop, diskutera borgerlig politik, göra politiska utspel, lägga konstruktiva förslag vi tror på, tillsammans. Sedan ska vi också ha kul. 

Det enda sätt att få till en borgerlig politik i det ännu röda Oxelösund är att Alliansen håller ihop – i vått, i torrt. För mig är Alliansen en given familj. När jag läst tidigare ledare så antyder Jonmyren just, om vi håller ihop.

 

”Bråket” på riksplanet avskräcker inte mig från att se till alla och envar. Jag är en anhängare av demokrati och pratar med alla. Varken V eller SD är ytterlighetspartier lokalt i Oxelösund, om ni frågar mig. Inget av partiernas valmanifest gör att jag rynkar pannan i veck. 

Moderaterna ser till sakfrågor och hur vi kan lösa det bäst, lokalt. Som det sett ut och som det ser ut nu så står den borgerliga politiken dock långt ifrån S och V.  Men de röda partierna kommer att göra allt för att få sitt kvar vid maktens gryta.

För att få väljarnas förtroende att få leda och utveckla Oxelösund i en borgerlig riktning så måste vi hålla ihop och inte sälja ut oss. Det gör stor skillnad lokalt för medborgarna. 

 

Jag är inne på min fjärde mandatperiod – är den tiden blott ett bloss? Nej, absolut inte. Moderaterna som parti kommer att jobba strukturerat och strategiskt – för att just få förtroendet att vara en del i att leda kommunen efter valet 2022!

Dag Bergentoft, gruppledare (M)

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Oxelösund

Slutgiltigt beslut – nytt Prismanhus ska byggas för 184 miljoner kronor

Nyköping

Nyköping kan bli ett nytt logistikcentrum: "Vi tänker jobba vidare med andra aktörer"

Sörmland

Skarp JO-kritik efter tidningens corona-granskning: "Bristande förståelse och respekt"

Oxelösund

Inför skotersäsongen: "Bara en tidsfråga innan en dödsolycka inträffar"

Oxelösund

Nya Prismanhuset kan kosta 184 miljoner – ska finansieras med fastighetsförsäljning

Visa fler