Spara inte på de svaga!

Insändare 22 oktober 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är sorgligt att vi i måndagens tidningsartikel "Vill höja skatten istället för att säga upp personal" får läsa att kommunalrådet Urban Granström förordar 49 uppsägningar på äldreomsorg och funktionsstödomsorg! Två grupper i samhället som inte kan göra sin röst hörd!

Dessutom får vi läsa att kommunen har ett överskott på 55 miljoner kronor! Citat Urban Granström "Vi har en åtgärdslista och vård-och omsorg får ganska mycket pengar" Vidare:"Vård-och omsorg har genom åren fått pengar men ändå inte lyckats hålla budget."

Ett sånt otroligt ovederhäftigt uttalande! Vad är "ganska mycket pengar"??? Och snälla politiker: Gör inte omsorgsfrågan till en politisk fråga. Vi har alla föräldrar som förr eller senare hamnar på ett äldreboende och kanske är det så att även Urban Granström förr eller senare förstår det.

Jag uppmanar SN att göra en saklig efterforskning på området "Ekonomiska förutsättningar för äldreomsorg och funktionsstöd". Ta reda på fakta!

Och till alla som läser denna insändare vill jag säga; Gör din röst hörd och protestera för dessa neddragningar! Vill du inte se ett mänskligt samhälle?

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Nyköpings äldreomsorg drabbades hårt av pandemin – en femtedel smittades

Vill att finska stärks för pensionärer och barn

Snart byts 1 500 trygghetslarm ut inom hemtjänsten: "Hörbarheten blir bättre"

Skyddsombudet efter beskedet om neddragningar på Koggen: "Inte så att vi sitter på arslet och glor hela dagarna"

15 tjänster försvinner från Koggens äldreboende: "Finns en överkapacitet"

Visa fler