Konsumera lokalt för Sörmlands småföretagare

Från och med i dag slopas en hel radda med pandemirestriktioner i Sverige. Låt oss ta tillvara på friheterna och satsa lokalt.

Sverige 1 juli 2021 05:00
Detta är en ledare. SN:s ledarsida delar Centerpartiets värderingar.

I gårdagens tidning kunde vi läsa en intervju om restriktionslättnaderna tillsammans med Nyköpings lokala krögare. Månadsskiftet för i dubbel bemärkelse med sig nya tider för Sörmlands småföretagare inom restaurang- och servicebranschen. Vi rör oss mer mot det normalläge som vi så länge längtat efter, men hur ska vi ta tillvara på det på bästa sätt? 

 

Coronapandemin har varit tuff mot alla branscher. För småföretagare har det varit fråga om ren överlevnad. De butiker och serveringsställen som finns kvar i centrum har genomlidit den svåraste av tider. Vad som sker framöver är ännu oklart, men i takt med att vaccineringen går framåt i Sörmland får vi hoppas på en ljusning för våra lokala eldsjälar. Centrumlivet kan förhoppningsvis börja blomstra i takt med att smittan går ner. 

 

Sörmlänningar är lyckligt lottade med närheten till såväl det lokala som kommunikationerna till storstäderna. Det är både en styrka och en svaghet, då det större ofta lockar när livet återvänder efter pandemin. Därför gäller det också att vi ser till att konsumera lokalt för att centrumhandeln ska kunna överleva, och på sikt växa. Köpcenter och e-handel må vara smidigt då och då, men kom ihåg vikten av att stötta lokala initiativ i hela Sörmland, särskilt nu när restriktionerna blir färre och öppettiderna längre. I dessa vaccinations- och semestertider kombineras alltså både nytta med nöje när du unnar dig en fika på stan, eller väljer att shoppa lokalt.

Profilbild Linnea HylénLinnea Hylén
Ämnen du kan följa