Ponny räddades från dike i långdragen insats

Vid halv fyra på måndagen larmades räddningstjänsten att en häst fastnat i närheten av en bäck utanför Lövsta i Trosa kommun.

Trosa kommun 2 december 2019 15:57

Enligt Annelie Silvira, Teamleader på SOS Alarm, ska hästen ha fastnat i gyttja. Räddningstjänsten hade vid tjugo i fyra inte hunnit anlända platsen. 

Utöver räddningstjänsten ska även en veterinär vara kallad till platsen.

Micael Jansson, operativ chef för Södertörns Brandsförsvarsförbund, uppger att det en ponny som gått ner i ett dike och fastnat.

– Leran ska gå upp till halsen, säger han. 

Enligt SN:s reporter på plats, Magnus Grimstedt, ska räddningstjänsten ha lyckats få upp 300-kilosponnyn från diket med hjälp av speciella bärselar och man- och hästkraft precis innan den kranbil som beställts till platsen anlände.  

– Ponny är medtagen och nedkyld men nu är den på väg upp till stallet med sin ägare, säger Patrik Nyman, räddningsledare på plats, till SN:s reporter.

Enligt räddningsledaren ska arbetet på platsen försvårats i och med att det dike som ponny fastnat i varit så pass trångt att ponnyn kilats fast, något som medförde att det var svårt att få in bärselarna under ponnyn.

Ponnyn kommer att undersökas av veterinär som funnits närvarande vid räddningsarbetet. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linus Nilsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Trosa

Det lockar turisterna till Trosa

Fotboll

TVSK i svenska cupen - genom en gratisplats

Tennis

Andersson stupade i final på hemmaplan

Ledare

Lösgodishyllorna måste göras om

Trosa

Kossor på rymmen utanför Trosa – återfanns till slut

Visa fler