Tre gripna efter våldsamt bråk i Nyköping

Flera polispatruller kallades till Pappersgången i Nyköping på måndagsmorgonen efter larm om ett våldsamt slagsmål. Minst två personer fördes till sjukhus efter bråket.

Nyköpings kommun 2 december 2019 10:18

Polisen fick det första samtalet några minuter efter klockan nio på måndagsmorgonen. Inringaren hade hört någon ropa på hjälp. Strax därefter ringde flera personer om att flera män slogs på platsen.

Polis var på platsen klockan 09.08. En av gärningsmännen fördes omedelbart till sjukhus i ambulans med oklara skador. Han misstänks för grov misshandel. Strax därefter greps ytterligare två personer, misstänkta för grov misshandel. En av dem blev också så illa skadad att han behövde sjukhusvård. Totalt är nu alltså tre personer misstänkta för grov misshandel.  

De gripna är i 30-35-årsåldern. Dessutom har en man i 20-årsåldern tagits in för förhör om händelsen. 

Det finns inga uppgifter om fler blivit skadade i bråket på Pappersgången. 

Det ska troligtvis ha använts någon slags tillhygge under slagsmålet. 

Ett relativt stort område runt Pappersgången spärrades av efter händelsen. Flera av bostadshusen inramades av avspärrningsbanden.

Polisen genomförde en kriminateknisk underökning och sökte bland annat av grusvägen mot ån med hjälp av flera specialutbildade polishundar. 

Avspärrningarna hävdes vid lunchtid på måndagen. 

Polisen planerade då att förhöra de misstänkta männen och uttryckte samtidigt intresse att få in observationer från eventuella vittnen. 

Skadeläget för de misstänkta var på måndagseftermiddagen oklart. Det var inte heller klart om de tre gripna skulle släppas eller begäras anhållna. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll

Ämnen du kan följa
Läs mer
Nyköping

Två män anhållna – försökte betala med falsk 500-kronorssedel

Gnesta

Polispådrag efter knivskärning på tåg – man gripen

Nyköping

Ny plan för ansiktsigenkänning på Skavsta

Ledare

En post på Instagram är bara början

Gnesta

Såg hur unga krossade busskur med kundvagn

Visa fler