Ett hycklande Centerparti hjälper inte

Sverige 8 oktober 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Heder åt Leijoned och Mouaid (C) som står för debattartikeln ”Alla människor är en resurs om du ser dem som det” i SN 21/9–21. Ni anser att ni har lyckats etablera er i ert nya land, bra jobbat. Dock undviker Ni att tala om de stora problem som Sverige kämpar
med idag. I nuläget är cirka 675 000 nyanlända utan egen försörjning och alltså beroende av Sveriges välfärdssystem. Detta är ett stort problem enligt Regeringskansliet. Idag erkänner dessutom ansvariga ministrar att de tagit helt felaktiga beslut angående just integration och migration. Det har enligt Damberg (S) funnits en ängslighet i att beskriva samhällsproblemen kopplade till stor invandring och dålig integration. Ett erkännande har kommit om att segregationen ökat tack vare dåliga politiska beslut.

Justitieministerns Morgan Johansson (S) tvärvänder i sina argument om bland annat språkkrav och säger att han ”har tänkt om”. Det här säger man ingenting om i Centerns debattartikel. Ska Sverige fortsätta vara ett land för hela jordens befolkning så måste Centerpartiet faktiskt se till den problematik som bara växer. I stället sträcker Centern på sig och förmedlar budskapet ”se så bra vi är” här står alla välfärdskranar öppna. Det är inget annat än ett gränslöst hyckleri. Det skulle vara klädsamt om Centerpartiet precis som de flesta andra partier gjort, ser sanningen och problematiken. Det är då det går att skapa ett förbättringsarbete, vilket Sverige behöver nu mer än någonsin.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Klimat

Klimatmöte i Egypten – får någon protestera?

Politik

SD vill förbjuda muslimska friskolor

Politik

Åkesson vill ha makt – inte bara röra om lite

Politik

Åkesson omvald som SD-ledare

Insändare: Visa upp en tydlig budget för ridsporthuset

Visa fler