Svårt för cyklister att ta sig fram på Östra Storgatan

Insändare 22 oktober 2021 19:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Östra Storgatan är en av de mest trafikerade gatorna i Nyköping och det finns många butiker och affärer längs gatan och det finns många som vill till dem affärerna. Men på rusningstider så blir det proppfullt på gatan och att det dessutom ska få köra bilar på den är väldigt konstigt. Det är ett problem som skulle gynna många personer om det skulle bli förbjudet att köra bil på gatan. 

Eftersom Östra Storgatan är en av de mest trafikerade gatorna i Nyköping så är det mycket gångare, cyklister och bilar som vill fram via gatan. Men på rusningstiderna så blir det alldeles för mycket trafikanter och bilarna är en stor del av det problemet. 

Om du är en cyklist som ska åka genom gatan så blir det som att hitta i en labyrint. Om du åker upp för gatan så kommer du möta bilar som åker rakt mot dig och då måste du åka åt sidan till kanten av gatan. Men istället för att möta bilar kommer du möta gångare som vill fram och då blir det alldeles för trångt. Det slutar med att man cyklar bakom en gångare och inte kommer förbi. Vart man än åker så måste man slingra sig fram.

Men om du istället åker nedför gatan så kommer man hamna bakom en bil och det är ju alltid folk på kanterna så det blir ju svårt att ta sig fram. Man får välja mellan att ligga bakom en bil och få alla avgaser i munnen eller cyklar bakom en gångar längs kanten. Blomsterodlingarna gör inte saken bättre.

Om man skulle förbjuda bilar på Östra Storgatan skulle det flyta på bättre på rusningstider och cyklister skulle ha det bättre.
 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ostlänken kan trafikeras tidigare än planerat: "Vi har kommit så långt"

Ny bilväg kan koppla ihop Nyköping och Oxelösund med Skavsta

Fartkamerorna snart igång på 52:an – men dröjer på väg 800

Efter alla inställda avgångar – nu går tågen igen: "Det kan komma att ändras"

Insändare: Låt fartkameran gör bättre nytta på annan plats

Visa fler