Vem vill eller vågar arbeta i skolan idag?

Nyköping 2 juni 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ja, det kan man verkligen undra. En del elever, påhejade av sina vårdnadshavare, verkar få bete sig hur som helst. 
Skriver detta med anledning av en nyhetsartikel i SN den 26/5 om vikarie som vågade säga ifrån.
I skolan pratar man om demokratiska principer, värdegrund, arbetar mot våld och kränkningar, försöker komma tillrätta med ”fult språk” och ”dålig attityd” men nåde den vuxen som säger till just ”mitt barn”. 

Alla måste ju förstå att ”mitt barn” inte kan rå för att hen slår alla, skriker fula ord och stör lektionen. Det är skolans uppgift att lösa detta, säger man, och begär silkesvantar och egen pedagog á la privatundervisning. Men så ser inte skolans förutsättningar ut idag och inte är det speciellt konstruktivt för eleven på längre sikt heller.

Nej, nu är det dags för vårdnadshavare att arbeta med och inte emot skolan. Sluta skriva skit om skola och lärare i sociala medier. Istället för att bortse ifrån att ditt barn gjort eller sagt något tokigt, ta ditt föräldraansvar. Våga säga till ditt eget barn. Hjälp ditt barn att forma en positiv framtid genom att arbeta mot samma mål som skolan. Annars finns det snart varken lärare, fritidspersonal eller vikarier som är villiga att ta på sig ansvaret att arbeta med ditt barn, med risken att bli anmäld till alla möjliga instanser för att man sagt ifrån. Och jag bara undrar...om några år när du av polisen får vetskap om att ditt barn stulit på Konsum eller knyckt en moped, vem ska du skylla på/anmäla då?
 

Arg pedagog som trots allt älskar sitt arbete

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

"Jag fick sommarjobb som spöke på Nyköpingshus"

Nyköping

Glädjebeskedet till båtägarna: Beslut om rivning stoppas

Nyköping

Invasiv afrikansk växt hotar lokal natur

Nyköping

Studenten Mathilda drabbas av bostadsbristen: "Borde bygga fler studentlägenheter"

Gnesta

Politiker efter coronakrisen: Inför kommunala läkare

Visa fler