Kommunen varnar för VVS-bluffare

Oseriösa aktörer påstår sig samarbeta med kommunen. Men det stämmer inte.

Nyköpings kommun 4 december 2019 23:00

Flera villaägare i Nyköping har den senaste tiden blivit kontaktade över telefon av ett företag som erbjuder spolning av avloppledningar mot betalning.

Företaget påstår sig samarbeta med Nyköpings kommun i detta arbete, något som tillbakavisades av kommunen under fredagseftermiddagen. Istället skickar man en varning till de som kontaktas av företaget.

"Vi vill därför informera om att vi aldrig ringer upp fastighetsägare och erbjuder våra tjänster och vi har inget samarbete med det aktuella företaget. Spolning av avloppsledningar behövs normalt bara när det uppstår problem, som till exempel stopp i avloppet", skriver Nyköpings kommun på deras hemsida.

SN har pratat med en man som i fredags morse blev uppringd av ett 010-nummer.

– Jag frågade vad det var för företag och mannen svarade då att de var från Nacka. Han sa att de skulle komma hit på måndag och kolla alla utgående avlopp.

–  Men jag anade nästan direkt att det här inte stämde, för jag har ju inte beställt något jobb, säger Nyköpingsbon som inte vill skylta med sitt namn.

Samtalet pågick i ett par minuter och personen som ringde upp var väldigt påstridig, berättar Nyköpingsbon.

– Det kändes lite obehagligt.

Som SN tidigare har skrivit om så inträffade liknande händelser i Gnesta för snart två veckor sedan. Även då kontaktades fastighetsägare av ett företag, VVS-Norden, som ville spola rör för kommunens räkning. "Vi, eller vår leverantör, ringer aldrig upp och erbjuder fastighetsägare våra tjänster.", skrev Gnesta kommun på deras hemsida då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Ny hamburgerrestaurang på Storgatan

Sörmland

Ökat nyföretagande i Sörmland: "Stark framtidstro"

Ishockey

Lutar åt NSK-spel för Axbom – några bitar att lösa

Nyköping

Skolpolitikern: Tystbergadebatten ska tas i partiet

Nyköping

Man gripen i Nyköping – hotade kvinna med vapen

Visa fler