Kul start på stora handbollsfesten

Nyköping bubblar av handboll när Sverigecupen startade. Sörmlands killar var starka – och tjejerna nära en storskräll mot Skåne.

Nyköpings kommun 8 november 2019 21:05

Det var en trög start offensivt sett för Sörmlandstjejerna. Med 2–5 i paus fanns det inte mycket som talade för att man skulle få kontakt med Småland-Blekinge. Gästerna spelade en mer fysisk handboll.

Men Sörmlandstjejerna närmade sig, stressade mera med ett allt mer utgrupperat försvarsspel – och tryckte i anfallsspelet.

Av IFK-spelarna nätade Emma Eriksson. Kvicka och tekniska Denise Vallo var het efter pausvilan och såg ut att kunna springa hem med åtminstone en poäng, men när det var stängt för henne körde Sörmlandstjejerna fast och 10–10 blev till 10–14.

Kul detalj här i handbollsutbildningens tecken att speakern Kent Karlsson gick igenom många taktiska drag. 

Ingen tur i lottningen i trelagsgruppen; Skåne körde sedan över samma motstånd med 26–14 innan handbollsnästet tog sig an hemmadistriktet i den sena kvällsmatchen.

Men det var en jätteskräll på gång när Emma Eriksson gjorde 18–19 med fem minuter kvar, sitt andra för kvällen. Det var match ända in i kaklet när Vallo satte 20–22 med 46 sekunder kvar.

Av de tre IFK-arna nätade även såväl Tova Melin-Öhgren 2 som Nelly Scmützer 1.

Sörmlandskillarna är framme i gruppfinal efter hela 26–12 i stora A-hallen efter att ha inlett fredagen med 22–17 Västerbotten/Norrbotten i desto trängre hallen.

Casper Sällström gjorde sex mål och var matchens klart främste målskytt med det. Bägge IFK-utespelarna bidrog mycket såväl i försvaret som målskyttet. Såväl Gustav Brofjord som Max Bernhardsson noterades för två mål. Oscar Rinkefjord var säker i målet under sin del, innan pausvilan.

Sörmlandslaget ser robust och starkt ut – kan gå långt.

– Det är en balansgång för oss ledare att gå runt på alla spelare och ändå samtidigt ändå vilja vinna matcherna. Det finns absolut stor potential i det här laget, säger Sörmlands huvudtränare Kurt-Göran Limslätt.

– Men det viktigaste är förstås att alla spelare ska få tillfälle att visa upp sig.

Nu väntar topplaget Göteborg tidigt på lördagsmorgonen i Multihallen; direkt avgörande match om gruppsegern. Sörmlandskillarna med storsegern mot Värmland nu råd att spela oavgjort om det skulle vara jämnt in i slutminuterna.

Det man inte har råd med är att svaja så mycket som i delar av den andra halvleken mot Västerbotten/Norrbotten när 12–6 i pausvilan höll på att ätas in.

– De har några skickliga spelare som vi har träffat på förr och det blev lite nervöst, men några  av våra gick ju väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Kamp mot klockan för att undvika översvämning i skola

Nyköping

Vattenläcka vid Tessinskolan – tunnel svämmades över

Nyköping

Olycka på Arnö – cyklist blev påkörd

Fotboll

Nya tränare klara för Stigtomta

Nyköping

Vattenläckan håller simhall stängd

Visa fler