Politikerna sviker INTE invandrarkvinnorna

Det S-styrda Nyköping sviker flickor och kvinnor påstås på Insändarsidan 15 oktober. Det är precis tvärtom! 
Skriver insändarskribenten.

Det S-styrda Nyköping sviker flickor och kvinnor påstås på Insändarsidan 15 oktober. Det är precis tvärtom! Skriver insändarskribenten.

Foto: SN

Insändare2020-10-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående debattartikeln "S-styrda Nyköping sviker flickor och kvinnor" publicerad 15/10.

Det S-styrda Nyköping sviker flickor och kvinnor påstås på Insändarsidan 15 oktober. Det är precis tvärtom! Politikerna försöker att hitta nya vägar för att komma till tals med invandrarkvinnorna och lyssna till deras synpunkter. 
Ingen Nyköpingsbo kan väl tro att en konsult kan lösa integrationsproblemen i Brandkärr. Men kvinnorna själva kanske har synpunkter på problemet som ännu inte kommit fram. 

Alla politiska partier i Sverige utom Vänsterpartiet har kvinnoförbund. Numera finns det ett otal kvinnoorganisationer av varierande storlek och betydelse. Varför skulle då inte invandrarkvinnor kunna få diskutera sin situation och komma med egna förslag? Varför skulle det vara så farligt att i ett inledningsskede låta invandrarkvinnorna komma till tals? Det kan knappast utgöra något hot mot jämställdheten i Sverige. 

Men det bästa sättet för invandrarkvinnorna att integreras i det svenska samhället är att vilja lära sig det svenska språket och att söka sig ut på den svenska arbetsmarknaden. Att bli ekonomiskt oberoende av ett manligt överhuvud är det första steget mot jämställdhet. Dessutom är det viktigt för kvinnorna att kunna stötta sina barn i den svenska skolan. 
Alla politiska partier borde engagera sig för en förbättrad integration i stället för att anklaga varandra. Den politiska debatten i Nyköping borde vara något bättre än på riksnivå, där M och KD tuggar om sitt mantra att lösningen på alla problem är att avsätta regeringen mitt under en pågående pandemi.