Uteserveringar året runt – ja tack!

Snälla kommunen kan vi inte behålla uteserveringar året runt även i Nyköping (om krogaren vill såklart). Skriver insändarskribenten.

Snälla kommunen kan vi inte behålla uteserveringar året runt även i Nyköping (om krogaren vill såklart). Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-10-20 21:29
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snälla kommunen kan vi inte behålla uteserveringar året runt även i Nyköping (om krogaren vill såklart).
Urmysigt att sitta ute och äta även med vinterjacka och vinterbootsen på. Jag brukar göra det så ofta som möjligt utomlands eller i andra städer i Sverige. Dessvärre är det ju inte läge att resa nu och då vore det trevligt att fortsättningsvis kunna sitta ute i Nyköping. I stället för att behöva åka till Norrköping.

Ett av kommunens argument, är att det är problem med vinterväghållning ”och annat” vid uteserveringar. Ett problem som tydligen inte finns eller har lösts i andra kommuner som har uteserveringar året runt. Andra argumentet med "fast byggnad på allmän platsmark", ge undantag eller ändra/uppdatera. Den lagen/paragrafen känns lite 1800-tal kan jag tycka.

Vore det inte trevligt att på skyltsöndagen kunna gå på en uteservering och beställa en glögg med pepparkaka, förhoppningsvis i ett ymnigt snöfall.