Viktigt med ett allaktivitetshus i Brandkärr

 Att jämställdhetsarbetet skulle gå förlorat, för att män och kvinnor får komma på egna samtal, är att dra för stora växlar på symbolvärdet av ett stormöte.
Skriver Ulla Jansson (S).

Att jämställdhetsarbetet skulle gå förlorat, för att män och kvinnor får komma på egna samtal, är att dra för stora växlar på symbolvärdet av ett stormöte. Skriver Ulla Jansson (S).

Foto: Johannes Tångeberg

Insändare2020-10-19 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Ulf Dahlqvist den 15/10.
Nej Ulf, jag har inte gett upp och kommer inte att göra det. Jag har, precis som du, under många år arbetat med kvinnor och flickor som lever i en hederskultur och jag kommer att fortsätta kämpa för att den kulturen ska upphöra. Det är därför ett allaktivitetshus i Brandkärr är viktigt.

Att män och kvinnor, unga och gamla, ska kunna träffas under samma tak. Att jämställdhetsarbetet skulle gå förlorat, för att män och kvinnor får komma på egna samtal, är att dra för stora växlar på symbolvärdet av ett stormöte (eller hur du Ulf och flera övriga insändarskribenter tänkt sig att mötet skulle gå till).

Här handlar det om intervjuer på cirka trettio minuter, där var och en enskilt får framföra sina synpunkter, inte några stora möten där det gäller att ta plats. Min erfarenhet av de kvinnor du talar om Ulf, är att det är mycket starka kvinnor som vet vad de vill. Därför känns det så bra att alla, i lugn och ro, med hjälp av mycket kompetenta intervjuare, fått framföra sina synpunkter. Det gäller naturligtvis också alla män som kunnat komma till tals genom det här förfarandet.

Så Ulf, jag känner inte igen mig i din beskrivning och den stämmer inte heller med hur vi Socialdemokrater ser på hederskulturer. Ingen ska säga "shut up" till Någon. Jämställdhet måste vi fortsätta att kämpa för.