Familjeveckan innebär mer tid med barnen

Jag är stolt över att Sverige har en av världens bästa föräldraförsäkringar som vi socialdemokrater drivit fram, skriver Sofia Amloh (S) riksdagsledamot Sörmland.

Jag är stolt över att Sverige har en av världens bästa föräldraförsäkringar som vi socialdemokrater drivit fram, skriver Sofia Amloh (S) riksdagsledamot Sörmland.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Insändare2021-11-09 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

(Slut)-replik familjeveckan – svar till Sillén, Livenhage och Stuart SN 2/11.

En trio moderater besvarar ett debattinlägg om Familjeveckan i SN den 2 november. Moderaterna tycker att Familjeveckan är en onödig och dyr reform. Fakta är att välfärdsreformen beräknas kosta fem miljarder. Vilket naturligtvis är mycket pengar, men samtidigt bara några promille av hela statsbudgeten som är på över 1000 miljarder. Vi finansierar välfärdsreformen Familjeveckan genom en ny bankskatt. En bankskatt som Moderaterna inte vill införa. 

Ni Moderater vill hellre göra bankerna rikare än att ge vanligt folk en bättre möjlighet att få ihop sin familjevardag. Jag är stolt över att Sverige har en av världens bästa föräldraförsäkringar som vi socialdemokrater drivit fram. Och jag är stolt över vårt nästa steg - Familjeveckan. En reform som gör det möjligt för landets arbetande föräldrar att få mer tid med barnen. Familjeveckan ger industriarbetaren, polisen och undersköterskan möjlighet att delta på barnets utvecklingssamtal eller vara hemma med barnet när skolan och förskolan har studiedag.

För närvarande genomför den S-ledda regeringen den största utbyggnaden av Polismyndigheten någonsin. I Södermanlands län har antalet polisanställda ökat med 18 procent sedan 2017. Vi genomför också stora satsningar på rättsväsendet och stärker det brottsförebyggande arbetet. Det tar ibland tid att laga det som är trasigt.