Fokus på förbättringsarbete inom hemtjänsten

I det förändringsarbete som nu pågår kommer stort fokus ligga på just individanpassat stöd genom en egen kontaktperson, skriver Linus Fogel(S) ordförande vård och omsorgsnämnden.

I det förändringsarbete som nu pågår kommer stort fokus ligga på just individanpassat stöd genom en egen kontaktperson, skriver Linus Fogel(S) ordförande vård och omsorgsnämnden.

Foto: Therése Jansson

Insändare2021-10-09 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren från Ulf R Johansson i Sn 30/9-21.

Hej Ulf jag läser om din oro och tänker att det är viktigt att jag ger min bild av hemtjänsten och vad som händer just nu.
Den utveckling och det förbättringsarbete som nu sker inom hemtjänsten är utefter de rekommendationer som framkom i genomlysningen av vård och omsorgsnämndens verksamhet 2019. I genomlysningen framkom bland annat att tiden hos brukaren i hemtjänsten var låg samt att tiden utanför brukarens hem var hög i jämförelse med andra kommuner och som en direkt konsekvens av det blev också kostnaderna betydligt högre än de borde.

Detta gör vi något åt idag och syftet är därför nu att skapa en mer jämlik, kvalitativ och resurseffektiv verksamhet för alla medborgare i Oxelösunds kommun som är i behov av hemtjänst. Tiden skall vara hos brukaren och baseras på dennes behov.

I det förändringsarbete som nu pågår kommer stort fokus ligga på just individanpassat stöd genom en egen kontaktperson samt en individuellt utformad genomförandeplan. Detta för att säkerställa att brukaren får de insatser som den har rätt till.
Utveckling och förändring tar tid vilket är viktigt att komma ihåg, att påbörja ett nytt arbetssätt måste få verka över en längre tid för att få effekt.

När det gäller cyklar till personalen så finns cyklar att tillgå för dem som vill använda dessa. Det sker också regelbundet en översyn av såväl cyklar som bilar till hemtjänsten så att transport kan ske på bästa sätt även under vintern.