I en demokrati ska man få välja

Min mening att man ska få välja om att man vill betala för SR och SVT. Nu görs det via skattsedeln och är då inte demokratiskt eller valfritt, skriver Hans Hedlund.

Min mening att man ska få välja om att man vill betala för SR och SVT. Nu görs det via skattsedeln och är då inte demokratiskt eller valfritt, skriver Hans Hedlund.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-08-06 05:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på SB Gustavsson 22 juli.

Min mening är att om det är demokrati så ska man också kunna välja!
SR och SVT kan ha höga siffror i förtroendemätningar, dock har jag sett en del debatter och inslag där SD inte behandlats rättvist, men det är en del av det politiska spelet.  Dock är det min mening att man ska få välja om att man vill betala för SR och SVT. Nu görs det via skattsedeln och det är ju då inte demokratiskt eller valfritt. En demokrati ska tillåta andra åsikter, men med den här lösningen så är det mer av det totalitära lösningen som gäller. Belystes mycket bra i Linnea Hyléns ledare 22 juli. 

Det var ett tag sen den sk järnrörsaffären, men tittar man bakåt i historien så har ju Socialdemokraterna också en hel del händelser man kan undra över hur demokratiska de var. Tvångssteriliseringarna, klassificering av människor i raskategorier Samarbetet med nazisterna under andra världskriget, skandalerna inom SSU. 

Övriga partier har också sina mörka delar, men då blir det en lång insändare. 

Här är det inte förtroendesiffror som jag vill ha ändring på utan att man inte har ett val att avstå. Det är ungefär lika illa som att är man med i ett LO-förbund så går en del av medlemsavgiften till det socialdemokratiska partiet. Jag var i min ungdom med i Kommunal och redan då reagerade jag över att jag skulle bidra till dem. 

SD är en gräsrotsrörelse som har betalande medlemmar och partistöd enligt lag att leva på. Det är en styrka tycker jag, men också en utmaning då vi är förhållandevis ett ungt parti.