Vilka trafikregler gäller på Västra Storgatan?

Efter drygt ett år efter förfrågan vid flera tillfällen har kommunen svarat att det inte finns något beslut om vad som gäller på Västra Storgatan, skriver Sven Otto.

Efter drygt ett år efter förfrågan vid flera tillfällen har kommunen svarat att det inte finns något beslut om vad som gäller på Västra Storgatan, skriver Sven Otto.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2021-10-08 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har vid ett flertal tillfällen försökt få ett besked från Nyköpings kommun om vad som gäller för oss med rörelsehinder som parkerar vid den butik som skall besökas. Jag har haft tillstånd att köra på Västra Storgatan under alla år jag har haft rörelsehinder och handikapptillstånd. Är detta muntliga tillstånd giltigt? Något svar får jag inte och inte någon kopia på beslutet att förbjuda biltrafik. 

Under hösten 2020 skulle beslutet fattas efter en provperiod men vad hände? Nu har det varit åverkan på bilen av cyklister ännu en gång men vem är ansvarig och skall betala skadorna? Är det kommunen som är ansvariga eller vem skall anmälas? Skärp er nu och meddela officiellt vem som är ansvarig och offentliggör beslutet om avstängning om det nu finns något beslut. Eller är allt detta en bluff från kommunen?

Efter drygt ett år efter förfrågan vid flera tillfällen har kommunen svarat att det inte finns något beslut om vad som gäller på Västra Storgatan. Beslut saknas och det är någon politiker som har framfört önskemål så det är inte så konstigt att ingen vet vad som gäller. Är det tillåtet att framföra bilar, arbetsredskap, elcyklar, traktorer, rullbrädor med mera? Enligt muntliga besked så är all biltrafik förbjuden inklusive handikappfordon men traktorer är tillåtna. Alla traktorer inklusive A-traktor, renhållningstraktorer och liknande är därmed tillåtna. Parkeringsvakter får endast bötfälla biltrafik.