Kantarp och Engström gled in först

Annat underlag men samma vinnare. Det blev Robbin Kantarp och Johanna Engström som tog hem årets upplaga av Nyköping Winter trailrun, men den här gången avgjordes tävlingen på lera och lite is.

OK Hällens Johanna Engström går över mållinjen som segrare bland tjejerna i Nyköping Winter trailrun.

OK Hällens Johanna Engström går över mållinjen som segrare bland tjejerna i Nyköping Winter trailrun.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Terränglöpning2020-02-08 12:50

55 minuter tog det Robbin Kantarp att ta hem årets upplaga av tävling. Drygt 15 kilometer sprang de som ställde upp i klassen med den långa banan, men för de som inte kände att dagsformen räckte för så många kilometer fanns det en kortare variant, sju kilometer, i år. Totalt deltog 71 löpare.

– Förra året fick man springa mer på taktik eftersom det var snö då, man ville inte spränga sig i början. I år ville jag däremot hålla en jämn takt, jag ville hålla runt fyra per kilometer, säger Robbin efter att ha svept en varm saftblandning.

Och han nådde målet utan problem. Efter att förlöparna släppt greppet om loppet så såg han inte till några medtävlande.

Några problem?

– Där det var spång var det besvärligt, jag skulle haft metalldubb. Och sen var det några ställen det var is där man trodde att man skulle kliva igenom men där man i stället bara gled iväg.

Robbin satsar även i år på trailtouren, där han tog en andraplats i fjol, och orienteringsmässigt är det stafetterna som gäller och då Jukkolakavlen och Tiomila.

Nästa tävling för din del?

– Det är en tävling i Ärla nästa helg och Åhus i mitten av mars. Det är första tävlingen i touren den här säsongen.

OK Hällens Johanna Engström var väldigt trött efter målgången. För hennes del tog det drygt 1.10 att ta sig i mål.

– Det blir 4,55 per kilometer så det är jag nöjd med. Vid andra vätskekontrollen så struntade de andra att dricka och det skulle jag gjort också för då hade jag haft lite draghjälp. Nu fick jag springa själv men jag har kämpat på.

– Men det här loppet var bättre än det jag gjorde förra året. Då var det snö och då låg jag och drog en bra bit och hade världens pärlband bakom mig. Jag skulle ha lagt mig sist och låtit dem trampa upp vägen för mig men så smart var jag inte.

Även Johanna satsar på att köra lite traillopp i år, men huvudfokus ligger nästa på swimruntävlingar.

– Men jag behöver en sponsor för att kunna satsa. Det kostar för mycket pengar att göra det själv. Vi lade ned mycket pengar förra året så om vi ska försöka i år så måste jag ha en sponsor. Men det känns bra nu. Jag har haft en vinter utan sjukdomar, det var bara hälen som krånglade lite, men då kunde jag träna alternativt. Nej det känns väldigt bra just nu.

Robbin Kantarp tog hem Nyköping Winter trailrun igen. Den här gången giock det snabbare än i fjol, men det var ju en ny bansträckning också.
Robbin Kantarp tog hem Nyköping Winter trailrun igen. Den här gången giock det snabbare än i fjol, men det var ju en ny bansträckning också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!