"Ge Anders Tegnell ett annat arbete"

Alla siffror visar på att Anders Tegnell är fel person att ha som chef under pandemin. Skriver Ulf R Johansson.

Alla siffror visar på att Anders Tegnell är fel person att ha som chef under pandemin. Skriver Ulf R Johansson.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2020-06-03 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till nyhetsartikeln"Tyska framgångsreceptet:Testning och bra sjukvård"den 16/5.

Den 16/5 kunde man läsa om husläkarsystemet i Tyskland. Jag har själv drabbats av sjukdom i Bayern. 
Man har ett system, där all sjukvård är privat. Invånarna betalar en terminavgift och kan sen besöka läkaren varje dag utan kostnad. Alla sjukhus är privata samt alla läkarmottagningar. Jag har själv varit där och undersöktes då med ultraljud, vilket ingen vårdcentral här skulle klara. 
Medicinen var gratis, allt satts upp på min systers konto. I Tyskland får du inte gå ut, utan skydd för mun och näsa. Min systerdotter arbetar inom hemtjänsten givetvis för ett privat företag. Många brukare har behov av kontakt, och då kan de bjuda henne till en restaurang och sitta och prata. 

Detta skulle inte kunna ske i Sverige, även om hemtjänsten, som besöker mig tre gånger dagligen, försöker få tid till att prata en stund, men ofta är schemat ansträngt. Jag klagar inte, jag är glad för deras insatser och de blir som gamla vänner. Jag tycker själv att vården, sjukhus med mera skulle styras av staten, inte regionerna, men med pajasen Stefan Löfven är det tveksamt. 

Alla siffror visar på att Anders Tegnell är fel person att ha som chef under pandemin. Jämför alla skandinaviska länder, samt Tyskland, till och med USA ligger lägre än Sverige. Ge Anders Tegnell ett annat arbete där han inte kan skada så många. Rådet han ger är, tvätta händerna.