Slaughter Sisters fick en tidig julklapp

150 000 kronor rikare. Det blev Nyköpingsklubben Slaughetr Sisters i helgen.

Slaughter Sisters tog hem den stora checken på 150 000 kronor. I helgen var stora delar av klubben på plats i Malmö och på Jägersro.

Slaughter Sisters tog hem den stora checken på 150 000 kronor. I helgen var stora delar av klubben på plats i Malmö och på Jägersro.

Foto: Privat

Föreningsliv2019-10-27 19:59

I början av sommaren fick Slaughter Sisters ta emot 50 000 kronor från ATG:s Drömfond. En fond om vill främja föreningar som verkar för hälsa och gemenskap och motverkar utanförskap. Med det blev de en av fyra finalister. Det svenska folket fick sedan säga sin mening och i helgen fick rollerskategänget ta emot en ännu större check.

– De andra bidragen var super, superfina så vi trodde inte alls att vi skulle vinna det här, säger Nenne Thorin Ljung, som startade föreningen förra året.

Vad ska ni göra med alla pengar?

– Vi ska försöka utvärdera det hela nu. Lite ska gå till storasysterakademin, lite till ledarutveckling och så ska vi ge t-shirts till alla. När vi startade upp det hela så gav vi gratis t-shirts, men i år hade vi inte tänkt göra det, det kostar ju pengar, men nu blir det gratis t-shirts igen.

Vad kommer det här betyder för rollerderbygänget?

– Helt plötsligt pratas det rullskridskor igen, så snart kanske man pratar rollerderby också. Sedan i går har vi fått många samtal från folk som vill gå med.

Då måste ni fixa fler halltider?

– Ja, vi har tider på Gumsbacken och i Arnö, men vi behöver fler. Varför inte en egen hall, ett skateslott. För 150 000 kronor borde man få ett slott eller hur, säger Nenne och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!