Vi är superpepp på att få läsa ungas noveller!

Bidragen till årets upplaga av skrivtävlingen SN-novellen har börjat ramla in. Men vi vill ha fler! Årets tema är "Djuret" och vinnarna får pengar, biobiljetter chans att nå ut till en bred läsekrets.

Nyköping 19 september 2021 15:18

Är du ung och gillar att skriva? Eller är du lärare eller förälder till en ung, skrivande människa? Med tävlingen SN-novellen vill tidningen inspirera ungdomar till att skriva skönlitterärt.

Årets tema är "Djuret". Det kan handla om vilken typ av djur som helst – husdjur, vilda djur, fantasidjur eller gosedjur och utspela sig i historien, nutiden eller i framtiden.

Reglerna för SN-novellen är enkla:

Mellanstadie-, högstadie- och gymnasieelever bosatta i Nyköpings, Oxelösunds, Trosa och Gnesta kommuner kan delta. 

Novellen får vara max 10 000 tecken lång. 

Mejla texten till novellen@sn.se senast söndag den 3 oktober klockan 23.59. 

Vi tar inte emot handskrivna noveller. Du måste också kopiera in texten i själva mejlet. Det är inte alltid vi kan läsa bifogade filer och länkar. Skriv namn, adress, telefonnummer och vilken skola och årskurs du går i.

Tävlingen delas in i tre klasser, en för gymnasiet, en för högstadiet och en för mellanstadiet. En jury utser fem pristagare i varje klass.

Första pris för gymnasiet och högstadiet är 1 500 kronor, andra pris är 500 kronor och biobiljetter och tredje till femte pris är biobiljetter. 

Första pris för mellanstadiet är 500 kronor och biocheckar. Andra till femte pris är biocheckar. 

Vinnarnovellerna publiceras i SN och på sn.se. Prisutdelningen äger rum i Nyköpings Teater under invigningen av LitterArt Gästabud i Nyköping fredag den 15 oktober. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
SN-novellen 2021

Novellen: Minnen om en vän för livet

Vinnarnovell: En spindels bekännelse

Vinnarnovellen: Bortom rosenbusken

Vinnarnovellen: Hotell Björnby

Nu är LitterArt gästabud är igång

Visa fler