Pökerz gasade för fullt i Vingåkers folkpark

Ronny & Ragge-show och Eddie Meduza-låtar underhåll publiken i Vingåkers folkpark under lördagen. Tidningen var givetvis på plats.

15 september 2019 13:41

 Allt är sig likt när folkparken håller öppet en lördagskväll i september. Det är kolsvart ute, gräsmattorna är fuktigt välklippta och scenen riggad med banderoller och ljusramper. Personal överallt. Chokladhjulet, boll- och pilkastningen, lotteriet, baren, korvkiosken och viltkebab. Allt är öppet.

Showen ”Gasen i botten” ska underhålla ännu en liten ort ute i provinsen med sin hyllning till Ronny & Ragge. Bandet Pökerz är kronan på verket. Deras svartmatta turnébuss står uppbackad nere vid scenen. Därinne pågår ett intensivt party redan när kvällen är ung.

Pökerz är en duo bestående av Ronnie Hultstrand och André Rogne Johansen. De är den typen av sångare som gör sig bäst på efterfester till bensinosande motoruppställningar, vildsinta bröllopsfester eller spritmarinerade 44-årskalas. För Vingåker är de perfekta och medan motorkulturens entusiaster rullar in till folkparken värmer en DJ upp med antikverade hits från 90-talet.

Somliga i publiken har åkt långt. Maria Leth och Daniel Sundvall har kommit ända från Norrköping tillsammans med kollegan Bill Carlsson.

– Vi är här för musiken, bilarna, ölen, människorna, gemenskapen, säger Maria Leth.

Långsamt gungar raggarbilarna genom Vingåker denna kväll. De flesta med destination folkparken.

Halvelva dyker första artisten upp. Eddie Nilsson som ryter fram Eddie Meduza-låtar. Till publikens stora förtjusning. Några promille i blodet hjälper nog till. Det är låtar om epa-traktorer, mera brännvin, kåta Marie och så passande nog klassikern ”Gasen i botten”, som avslutar Nilssons korta spelning.

Därefter mer öl, mer pilkastning, mer chokladhjul, mer viltkebab.

Vakter knallar runt längs stängslet med ficklampor. Reflexvästar håller ordning. Till och med poliser syns till på området. Sommarens nymodighet rökförbudet tycks inte praktiseras i Vingåker. Ännu.

Vid kvart över elva dyker Pökerz upp på den lilla utomhusscenen. Regnet vräker ner och partyt är igång. Tio plusgrader i luften. De sjunger låtar om att köra fort som fan, om fredagskvällar, sommar i parken, doftgranar och rara söta Anna.

Ronny & Ragge-repertoaren är inte obegränsad och showen blir kort. De kastar ut gummigitarrer till publiken. Somliga skippar showen och kastar mer pil istället. Andra sitter inne i dansrotundan och snackar i godan ro medan vissa står kvar utanför stängslet och hänger vid sina stora amerikanare. Festen fortsätter.

Gasen i botten

Hyllningsshow där bandet Pökerz sjunger låtar av komikerfigurerna Ronny & Ragge samt Eddie Nilsson som sjunger covers på Eddie Meduza.

Mellan akterna underhåller även en DJ med musik från 90-talet.

Totalt 344 besökare kom till folkparken i Vingåker och såg showen i lördags.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa